Gazdaság

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

/ 2017.11.30., csütörtök 18:00 /
Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

A Disney aligha úgy képzelte el a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik premierje előtti heteket, hogy legértékesebb márkaneve óriási botrányba keveredik. A Star Wars Battlefront II című konzol- és PC-játék november 17-i megjelenése a filmet felvezető kampány kiemelt eseményének ígérkezett, de mire a boltok polcaira került, szitokszóvá vált. A Disney vezérkara telefonon utasította a játékot kiadó Electronic Artsot, hogy kapcsolja ki a fejőstehénnek ígérkező, közfelháborodást kiváltó funkciókat, a botrány ugyanis az egész Star Wars márkát rossz színben tünteti fel.

Ez nem egyedi eset – évek óta gyűlő feszültségek törtek a felszínre. A játékipar átalakult: a hőskor garázscégei tőzsdén jegyzett multikká híztak, a szívükhöz közel álló játékokon dolgozó „kockák” helyét jól fésült menedzserek vették át, eredeti játékok alkotása helyett a befektetők hozamának maximalizálása lett a cél. Friss lapszámunkban áttekintjük a módszereket, amelyekkel a kiadók kicsalják a pénzt a függőségre eleve hajlamos játékosok zsebéből, megnézzük, hogyan reagálnak erre a hatóságok, és hogy mit tehetnek a szülők, játékosok.

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz november 30-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.