valasz.hu/uzlet/baranyborbe-bujt-olasz-piacvedok-1055

http://valasz.hu/uzlet/baranyborbe-bujt-olasz-piacvedok-1055

Gazdaság

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

/ 2017.11.30., csütörtök 18:00 /
Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

A Disney aligha úgy képzelte el a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik premierje előtti heteket, hogy legértékesebb márkaneve óriási botrányba keveredik. A Star Wars Battlefront II című konzol- és PC-játék november 17-i megjelenése a filmet felvezető kampány kiemelt eseményének ígérkezett, de mire a boltok polcaira került, szitokszóvá vált. A Disney vezérkara telefonon utasította a játékot kiadó Electronic Artsot, hogy kapcsolja ki a fejőstehénnek ígérkező, közfelháborodást kiváltó funkciókat, a botrány ugyanis az egész Star Wars márkát rossz színben tünteti fel.

Ez nem egyedi eset – évek óta gyűlő feszültségek törtek a felszínre. A játékipar átalakult: a hőskor garázscégei tőzsdén jegyzett multikká híztak, a szívükhöz közel álló játékokon dolgozó „kockák” helyét jól fésült menedzserek vették át, eredeti játékok alkotása helyett a befektetők hozamának maximalizálása lett a cél. Friss lapszámunkban áttekintjük a módszereket, amelyekkel a kiadók kicsalják a pénzt a függőségre eleve hajlamos játékosok zsebéből, megnézzük, hogyan reagálnak erre a hatóságok, és hogy mit tehetnek a szülők, játékosok.

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz november 30-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.