Gazdaság

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

/ 2017.11.30., csütörtök 18:00 /
Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

A Disney aligha úgy képzelte el a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik premierje előtti heteket, hogy legértékesebb márkaneve óriási botrányba keveredik. A Star Wars Battlefront II című konzol- és PC-játék november 17-i megjelenése a filmet felvezető kampány kiemelt eseményének ígérkezett, de mire a boltok polcaira került, szitokszóvá vált. A Disney vezérkara telefonon utasította a játékot kiadó Electronic Artsot, hogy kapcsolja ki a fejőstehénnek ígérkező, közfelháborodást kiváltó funkciókat, a botrány ugyanis az egész Star Wars márkát rossz színben tünteti fel.

Ez nem egyedi eset – évek óta gyűlő feszültségek törtek a felszínre. A játékipar átalakult: a hőskor garázscégei tőzsdén jegyzett multikká híztak, a szívükhöz közel álló játékokon dolgozó „kockák” helyét jól fésült menedzserek vették át, eredeti játékok alkotása helyett a befektetők hozamának maximalizálása lett a cél. Friss lapszámunkban áttekintjük a módszereket, amelyekkel a kiadók kicsalják a pénzt a függőségre eleve hajlamos játékosok zsebéből, megnézzük, hogyan reagálnak erre a hatóságok, és hogy mit tehetnek a szülők, játékosok.

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz november 30-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.