valasz.hu/uzlet/nem-lenyegtelen-ki-milyen-kapcsolatrendszereket-hasznalt-a-rendszervaltas-utan-65962/

http://valasz.hu/uzlet/nem-lenyegtelen-ki-milyen-kapcsolatrendszereket-hasznalt-a-rendszervaltas-utan-65962/

Gazdaság

Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

/ 2017.11.30., csütörtök 18:00 /
Figyelem! Kiskorúakat lenyúló online kaszinóvá vált a videójáték-ipar

Lassan a kaszinókat lepipáló fondorlatossággal húzza ki a nem ritkán kiskorú játékosok zsebéből a pénzt a videójáték-ipar. A legnagyobb kiadó azonban most túl messzire ment, és megégette magát az új Star Wars-játékkal. Háttér a friss Heti Válaszban.

A Disney aligha úgy képzelte el a Csillagok háborúja: Az utolsó Jedik premierje előtti heteket, hogy legértékesebb márkaneve óriási botrányba keveredik. A Star Wars Battlefront II című konzol- és PC-játék november 17-i megjelenése a filmet felvezető kampány kiemelt eseményének ígérkezett, de mire a boltok polcaira került, szitokszóvá vált. A Disney vezérkara telefonon utasította a játékot kiadó Electronic Artsot, hogy kapcsolja ki a fejőstehénnek ígérkező, közfelháborodást kiváltó funkciókat, a botrány ugyanis az egész Star Wars márkát rossz színben tünteti fel.

Ez nem egyedi eset – évek óta gyűlő feszültségek törtek a felszínre. A játékipar átalakult: a hőskor garázscégei tőzsdén jegyzett multikká híztak, a szívükhöz közel álló játékokon dolgozó „kockák” helyét jól fésült menedzserek vették át, eredeti játékok alkotása helyett a befektetők hozamának maximalizálása lett a cél. Friss lapszámunkban áttekintjük a módszereket, amelyekkel a kiadók kicsalják a pénzt a függőségre eleve hajlamos játékosok zsebéből, megnézzük, hogyan reagálnak erre a hatóságok, és hogy mit tehetnek a szülők, játékosok.

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz november 30-i számában, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.