Gazdaság

Főkonzul is érintett a Buda-Cash-ben – Újabb részletek

/ 2015.03.05., csütörtök 08:20 /
Főkonzul is érintett a Buda-Cash-ben – Újabb részletek

Mi köti össze Magyarország tiszteletbeli monacói főkonzulját, Elek Istvánt, Pintér Zoltán magyar milliárdost, Chiara Rivetti di Val Cervo olasz grófnőt, valamint a Globex-ügyben gyanúsított Gyarmati Jánost? A megoldás nyitja a közelmúltban kirobbant, minden eddiginél nagyobb brókerbotrány csúcsán álló Buda-Cash Brókerháznál keresendő. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Sokan találgatják, ki lehetett a Buda-Cash titkos politikai támogatója, akinek a pártfogása alatt a brókerház eddig védelmet élvezett, s akinek köszönhetően a vezetői másfél évtizeden át nyugodtan folytathatták üzelmeiket úgy, hogy az közben egyetlen hatóságnak sem szúrt szemet. Miként történhetett meg, hogy a brókercég 10-15 éven át szinte valamennyi adatszolgáltatását meghamisíthatta, s általa okozott 100 milliárd forintos kár – melynek mértéke már az angolszász bankoknál a gazdasági válságban megtapasztalt károkkal vethető össze – eddig nem tűnt fel senkinek? Esetleg többszörös informatikai rendszert működtetett, melyekből hol az ügyfelek, hol a hatóságok felé közölt hamis adatokat? Vagy egyszerűen meg se vette azokat az értékpapírokat, amelyekre neki az ügyfelek megbízást adtak? Mi volt a Buda-Cash nagy ívű stratégiai terve, melynek megvalósítása épp akkor vette a kezdetét, amikor a Magyar Nemzeti Bank szerinti adatszolgáltatás-hamisítás is? S vajon a bankfelügyelet kideríthette-e volna hamarabb is a visszaéléseket? Egyáltalán: hogy lett naggyá a Buda-Cash?

Válaszok és részletek a brókerház tündökléséről és bukásáról a március 5-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstand.hu-n is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.