Gazdaság

Gyurcsány cége Soros György alapítványának is dolgozik

/ 2013.10.30., szerda 13:40 /
Gyurcsány cége Soros György alapítványának is dolgozik

Ha Gyurcsány Ferenc további szimpátiaszavazatokat rabol az MSZP–Együtt-duótól, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon felülírhatja a már megkötött laza szövetségét, és közös listával, illetve miniszterelnök-jelölttel fordul rá 2014-re. A DK-vezér közben önálló baloldali-liberális tömböt épít, és sikere aligha fog az anyagiakon múlni. Cégcsoportja sorra nyeri a külföldi kormánymegbízásokat és a Soros-munkákat – derül ki a csütörtökön újságos standokra kerülő Heti Válaszból.

A Heti Válasz szocialista forrásai egyértelműen úgy számolnak: Gyurcsány további erősödése esetén az MSZP–Együtt-duó nem az október 22-én megkötött laza szövetség keretei között (különállva, de koordinált egyéni jelöltállítással), hanem közös listával és Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségével vág neki 2014-nek. Az erő és az egység demonstrálásától azt remélik a felek, hogy a tábort nem lehet tovább szalámizni holmi agresszív, gyurcsányos (álságos) összefogás-akarással. A Mesterházy–Bajnai-kényszerkoalíciónak egyéb haszna is lenne: mivel a Párbeszéd Magyarországért párttal terhelt önálló Együtt-lista – a friss mérések alapján – közel sem biztos, hogy megugorná az ötszázalékos küszöböt, csak az MSZP-vel közös felállás jelentene biztos parlamenti bejutást a „korszakváltóknak”.

Amíg azonban a szocialisták és Bajnai Gordonék tervezgetnek, az élet a Gyurcsány által kijelölt mederben folyik tovább. A Heti Válaszban közölt összeállítás egyértelművé teszi, hogy a Demokratikus Koalíció pártinfrastruktúrája máris jóval fejlettebb, mint az Együtté. Sőt, holnapi cikkünkből az is kiderül, hogy Gyurcsány magánvállalkozásai épp sikerszériában vannak – a DK-vezér politikai eredményei tehát aligha fognak az anyagiakon múlni.

Az Altus-cégcsoport a 2010-es választások után kezdett újra terebélyesedni, azzal, hogy előtérbe kerültek a tanácsadói munkák. A megbízói oldalon többnyire balkáni kormányszervek állnak – e tény nyilván a volt miniszterelnök (és a bolgár származású feleség, Dobrev Klára) kiterjedt kapcsolatrendszeréből „fakad”. Az EU-csatlakozásra váró országok közül Albánia, Szerbia, Montenegró és Macedónia, az uniós tagok közül pedig Bulgária kormánya érezte úgy, hogy a felzárkózási források hatékony elköltéséhez múlhatatlan szüksége van a bukott magyar miniszterelnök által foglalkoztatott Altus-stábra. Gyurcsány cégcsoportja 2010 áprilisa óta közel negyven – közszférát érintő – balkáni projektben vett részt. A referencialistán olyan megbízások szerepelnek, mint a bulgáriai Plovdiv városfejlesztési stratégiája, vagy éppen a nyugat-balkáni roma civilszervezetek felkészítése a nemzetközi források lehívására. Utóbbi téma esetében nem valamely külföldi kormányszerv a megbízó, hanem a Soros György-féle Open Society Foundations.

Gyurcsány cégügyei és az ellenzéki „összefogás” további kulisszatitkai az október 31-i Heti Válaszban! Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.