Gazdaság

Hallgassa meg az Apple magyar felfedezettjét!

/ 2018.02.20., kedd 17:27 /

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai karán ad elő holnap a Shapr3D nevű programot fejlesztő magyar cég alapítója. Ez az a vállalkozás, ami tavaly 1,3 millió dolláros befektetést kapott, és amire korábban az Apple is felfigyelt.

A kissé nehézkes nevű Shapr3D-vel otthoni 3D nyomatásra alkalmas vagy akár professzionális tervezéshez szükséges modelleket lehet létrehozni tableten. Az alábbi rövid videó minden leütött betűnél többet mond arról, hogyan működik a szoftver:

A magyar alapítású startup cég első nagy sikere az volt, amikor a Microsoft Office és az Apple saját alkalmazásai mellett őket is feltette az iPad Pro élményét bemutató weboldalra. Hatalmas presztízse volt annak, hogy az óriásvállalatok közt szerepelt a mindössze háromfős magyar csapat.

Aztán tavaly robbant a hír, hogy cég nagy összeget, 1,3 millió dollár tőkét kapott külföldi befektetőktől. „Ezzel beléptünk abba a körbe, akik magyar startupként neves, nemzetközi befektetőktől szereztek befektetést, a Prezi, Ustream, Logmein, AImotive és Bitrise mellé” – írták a Shapr3D-sek akkor.

A vállalkozás trükkjeiről és mítoszairól is beszél majd holnap a Pázmányon Csanády István, az applikációt fejlesztő cég alapítója, „Hogyan (ne) indítsunk startupot?” címmel. Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1083, Budapest, Práter u. 50/A, 239-es terem. Időpont: 2018. február 21. 15-18 óra.

A Shapr3D sztorija nagyon érdekes, ajánlom ezt az előadást jó szívvel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.