valasz.hu/uzlet/elhuz-a-wizz-air-100328

http://valasz.hu/uzlet/elhuz-a-wizz-air-100328

Gazdaság

Hallgassa meg az Apple magyar felfedezettjét!

/ 2018.02.20., kedd 17:27 /

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem információs technológiai karán ad elő holnap a Shapr3D nevű programot fejlesztő magyar cég alapítója. Ez az a vállalkozás, ami tavaly 1,3 millió dolláros befektetést kapott, és amire korábban az Apple is felfigyelt.

A kissé nehézkes nevű Shapr3D-vel otthoni 3D nyomatásra alkalmas vagy akár professzionális tervezéshez szükséges modelleket lehet létrehozni tableten. Az alábbi rövid videó minden leütött betűnél többet mond arról, hogyan működik a szoftver:

A magyar alapítású startup cég első nagy sikere az volt, amikor a Microsoft Office és az Apple saját alkalmazásai mellett őket is feltette az iPad Pro élményét bemutató weboldalra. Hatalmas presztízse volt annak, hogy az óriásvállalatok közt szerepelt a mindössze háromfős magyar csapat.

Aztán tavaly robbant a hír, hogy cég nagy összeget, 1,3 millió dollár tőkét kapott külföldi befektetőktől. „Ezzel beléptünk abba a körbe, akik magyar startupként neves, nemzetközi befektetőktől szereztek befektetést, a Prezi, Ustream, Logmein, AImotive és Bitrise mellé” – írták a Shapr3D-sek akkor.

A vállalkozás trükkjeiről és mítoszairól is beszél majd holnap a Pázmányon Csanády István, az applikációt fejlesztő cég alapítója, „Hogyan (ne) indítsunk startupot?” címmel. Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem, 1083, Budapest, Práter u. 50/A, 239-es terem. Időpont: 2018. február 21. 15-18 óra.

A Shapr3D sztorija nagyon érdekes, ajánlom ezt az előadást jó szívvel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – felvidéki szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Durva mondat Merkelről: „Nem bírok már együtt dolgozni azzal a nővel”

Milyen lehet az a kormány, ahol a legkisebb koalíciós partner minisztere így beszélhet a kormányfőről? És nemcsak hogy így beszélhet, hanem ultimátumot is adhat neki. A csütörtökön megjelenő digitális Heti Válasz azt nézi meg, hogyan juthatott ilyen helyzetbe Németország és Angela Merkel.