valasz.hu/uzlet/superman-vagy-jonas-profeta-itthon-cincaljak-a-sikerkonyvet-111861

http://valasz.hu/uzlet/superman-vagy-jonas-profeta-itthon-cincaljak-a-sikerkonyvet-111861

Gazdaság

Házi munka

A nyugodtabb körülmények miatt választják legtöbben a távmunkát

/ 2009.10.29., csütörtök 15:54 /

Mindössze néhány iroda jelenti a kétszázötven munkatársat foglalkoztató, call center szolgáltatásokat nyújtó Comforce Kft. fő hadiszállását. A Magyarország legnagyobb távmunkás bázisát működtető vállalkozás ügyvezető társtulajdonosával, Papp László Dáviddal beszélgettünk.

Nem hiányzik a munkatársaknak a munkahely, ahová bejárhatnak?


Gyakran az élethelyzetükből adódóan, de egyre inkább a megtakarítható útiköltség és a nyugodtabb körülmények miatt választják a munkavállalók a távmunkát. Az a munkahelyi közeg, amit egy iroda jelent, nálunk a világhálóra költözött. A netes kommunikációs technológiák segítségével a feladatok sokszor hatékonyabban kezelhetők, mint egy hagyományos munkahelyen. Hiszen nincsenek körülményes egyeztetések, hosszú kávé- és cigarettaszünetek. Van viszont nyolc vidéki telephelyünk, ahová bejárhatnak a munkatársak, nagy részük azonban inkább otthonról dolgozik.

Milyen munkákat lehet otthonról elvégezni?

Bármit, ami telefonon, széles sávú internetkapcsolat és számítógép segítségével elvégezhető. Idetartozik a telefonos értékesítés, a telemarketing, a piackutatás vagy a követeléskezelés, információs vonalak vagy akár komplex ügyfélszolgálatok üzemeltetése.

Megvan a bizalom a magyar cégekben ahhoz, hogy az olyan kényes területeket, mint az ügyfélszolgálat vagy a reklamációk kezelése, külsős vállalkozóra bízzák?

Bőven van hová fejlődni, még kevés a bizalom az ügyfélkezelési feladatok kiszervezéséhez. Helyette több tízmilliós beruházással saját központot hoznak létre, amely az egyenetlen kihasználtság miatt hosszú távon sokszor nyeli a pénzt. A környező országokban a vállalatok fele külső szakértőre bízza ezeket a tevékenységeket, nálunk ez az arány mindössze 17 százalék. Pedig a válságban költséghatékonyabb a tudást és kapacitást bérbe venni.Miért távmunkásokkal dolgoznak?

Kezdetben klasszikus call centerben gondolkodtunk, amit csak kiegészített volna a távmunkás munkaerő. De a gyorsan érkező megrendelések teljesítésével nem lehetett addig várni, amíg mindez kiépül, ezért a netes technológiákat hívtuk segítségül. Így is közel egy évbe telt, mire tökéletesítettük a háttérfolyamatokat és minőségbiztosítást. Közben kiderült, sokkal eredményesebbek a távmunkások, s hogy az eredeti elképzelésünk szerinti modell nem is működne.

Túl nagy befektetést igényelt volna?

Ez a modell más vállalatirányítási filozófiát kíván. Ha a távmunkások csak kiegészítik az alapstruktúrát, akkor kevesebb figyelmet kapnak, és könnyebben elveszíthetjük őket. Nálunk az ügyintéző van az első helyen: meghatározhatja a munkarendjét, honnan dolgozik, de azt is, hogy melyik munkába szeretne bekapcsolódni. Esetükben a teljesítményt inkább támogatási, mint irányítási szemlélettel lehet növelniHatártalan növekedés?

Mérete alapján a felső-középkategóriába sorolta Papp László Dávid a hazai call center piacon a Comforce-t. A munkatársak jellemzően vidékről dolgoznak, de vannak határon túli ügyintézőik is. A cég negyven hazai nagyvállalatnak nyújt többek között call center szolgáltatást a távközlési, a pénzügyi és a kiadói szektorban. Az alig másfél éve alakult vállalkozás négy magyar magánszemély tulajdonában van, de további befektetőket keres a nemzetközi terjeszkedéshez. A tavaly elért 25 millió forintos árbevételt már az első három negyedévben megháromszorozták, év végére 120-140 millió forintos bevétellel számolnak a Comforce-nál.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.