valasz.hu/uzlet/hetvenhet-magyar-gepmese-itt-az-egyik-legsikeresebb-csaladi-vallalkozas-126784

http://valasz.hu/uzlet/hetvenhet-magyar-gepmese-itt-az-egyik-legsikeresebb-csaladi-vallalkozas-126784

Gazdaság

„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

/ 2017.12.22., péntek 15:00 /
„Hetvenhét magyar gépmese” – itt az egyik legsikeresebb családi vállalkozás!

A 77 Elektronika Kft. vércukormérőit sokan használják, de kevesen tudják, hogy a gyártó az egyik legsikeresebb, világszinten jegyzett magyar családi vállalkozás. Nagyinterjú a cég ügyvezető-tulajdonosával a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Az 1986-ban alapított vállalat 620 embert foglalkoztat, az idén várhatóan 28 milliárd forint árbevételt ér el, amelynek 80 százaléka exportból jön. A két legfontosabb piac az EU és az Egyesült Államok, a harmadik Kína. Nem sok magyar családi vállalkozás mondhat el magáról ilyesmit. Zettwitz Sándor ügyvezető-tulajdonos szerint sikerük leginkább az innovációnak köszönhető. „Sok ember elköveti azt a hibát, hogy kitalál egy jó terméket, legyártja, keres vele, aztán a pénzt nem a termék fejlesztésére fordítja. Mi az árbevétel 6-7 százalékát forgatjuk vissza a fejlesztésekbe, volt, amikor 10-et. Majdnem 100 fejlesztőnk van, ami a magyar átlaghoz képest nagyon sok, de szükséges, ha meg akarunk maradni a világpiacon” – hangsúlyozza az üzletember.

A cukorbetegség elleni küzdelmen túl számos ügyet támogatnak, például a szórványmagyarságot segítő Kallós Zoltán Alapítványt. Erről Zettwitz Sándor azt mondta: majdnem száz éve csatolták el Erdélyt, és az, hogy a szórványban élők ma is magyarok, magyarul beszélnek, olyan érték, hogy ha az ember tudja, akkor támogatni kell.

 

A teljes interjú a december 21-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.