valasz.hu/uzlet/soha-nem-volt-meg-ilyen-draga-a-tuzifa-igy-lett-hianycikk-a-fureszelt-energiaforras-126251

http://valasz.hu/uzlet/soha-nem-volt-meg-ilyen-draga-a-tuzifa-igy-lett-hianycikk-a-fureszelt-energiaforras-126251

Gazdaság

Hiánypótló kezdeményezés - Ősszel újabb három helyszínre látogat el a Richter Egészségváros program

PR / 2017.09.13., szerda 18:42 /
Hiánypótló kezdeményezés - Ősszel újabb három helyszínre látogat el a Richter Egészségváros program

9 év, 58 helyszín, 127.300 szűrés és több, mint 277 millió forintos adomány. Csak néhány szám, ami a Richter Egészségváros programot jellemzi.

A prevenciós, egészségtudatosságra nevelő rendezvénysorozat manapság egyedülállónak tekinthető. Egy napon, egy helyen ugyanis egyszerre több fontos szűrővizsgálaton is részt vehetnek az eseményre kilátogatók, ráadásul ingyen. Az aktivitással pedig nemcsak saját egészségükért, de kórházukért is tesznek. Minden egyes tanácsadáson, szűrésen, előadáson való részvételen szerzett adományponttal ugyanis növelik a Richter által tett alap 2 milliós felajánlás összegét.

Idén ősszel három helyszínen folytatódik a program. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon, október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat.

“Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak” - hangzik a már jól ismert mottó. A Richter Egészségváros egy sajátos kezdeményezés, mely során az egészségtudatosságra nevelés és a társadalmi felelősségvállalás közös céllá kovácsolódik. “Az Egészségváros rendezvénysorozat a Richter által iniciált, 9 éve indult szűrőprogram. Fő üzenete hogy addig tegyünk az egészségünkért, amíg még egészségesek vagyunk “ - fogalmazott Beke Zsuzsa.

A Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója szerint a prevenció kiemelten fontos. "A magyar lakosság egészségügyi állapota ugyanis még mindig nagyon rossz - ezt igazolják például a mortalitási mutatók is." - hangsúlyozta Beke Zsuzsa.

A Richter Egészségváros rendezvény egyik nagy előnye, hogy az eseményre kilátogatók egy helyen, ingyen, egyszerre több szűrővizsgálaton is részt vehetnek. És, hogy miért is érdemes részt venni ezeken a rendezvényeken, arra bizonyíték az eltelt 9 év tapasztalata. Az eddigi 58 helyszínen a szakemberek összesen 127 300 szűrést végeztekel, ezek között mintegy 29 000 olyan volt, ami figyelmeztető eredményt hozott, és egy betegség súlyosbodásának megelőzését segítette.

Az Egészségváros program a Richter társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egy fontos eleme. Emellett a vállalatnak számos edukatív és egészségügy támogatási kezdeményezése van. Évente mintegy félmilliárdot fordít a társadalmi szerepvállalásra.

“Úgy gondolom, hogy a Richter Egészségváros rendezvényekkel a cég megtalált egy olyan szegmenst, ahol látszik, hogy nagyon-nagy az igény, ugyanakkor igen forráshiányos a terület. Az eltelt évek tapasztalata azt mutatja, ha megteremtjük a lehetőséget az emberek számára, akkor valóban élnek is ezzel. Mi a Richternél hiszünk abban, hogy fontos hogy olyan feladatokat is ellássunk, amely egy valós hozzáadott értéket jelent az emberek, a betegek számára. Egy gyógyszercégnek amellett hogy korszerű, és elérhető árú készítményeket forgalmaz, tennie kell a prevenció érdekében is." - fogalmazott Beke Zsuzsa.

Tavasszal négy helyszínen járt a Richter Egészségváros. A budapesti, hatvani, komlói és kazincbarcikai rendezvényen is nagy volt az érdeklődés. Ősszel újabb három városban folytatódik a program. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon , október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az eseményeken a résztvevők a szűrővizsgálatokon, előadásokon és tanácsadásokon túl színes családi programokon, koncerteken és táncelőadásokon is részt vehetnek. Valamint számos ismert személlyel is találkozhatnak- úgy, mint Rudolf Péter, Jakupcsek Gabriella, Béres Alexandra, Krizsó Szilvia, Nagy Tímea, Jaksity Kata, Radványi Dorottya, Rácz Zsuzsa és Katus Attila.

Az eseményekről és a kezdeményezésről bővebb információ a Richter Egészségváros honlapján (www.egeszsegvaros.hu) és a közösségi oldalán olvasható.

Rosta

V. Nagy Viktória

Találkozunk 2016-ban!

Az Orbán-modell alappillérei – Magyarország, projektország?

Hogyan sikerül a Fidesznek 2017 végén is vezetni a népszerűségi listát? Miért támogatja őket sok baloldali is? Hogyan érték el, hogy tömegek egzisztenciája függjön a sikerüktől? Ezekre a kérdésekre is válaszol egy új tanulmánykötet – illetve a friss Heti Válasz.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.