Gazdaság

Hiánypótló kezdeményezés - Ősszel újabb három helyszínre látogat el a Richter Egészségváros program

PR / 2017.09.13., szerda 18:42 /
Hiánypótló kezdeményezés - Ősszel újabb három helyszínre látogat el a Richter Egészségváros program

9 év, 58 helyszín, 127.300 szűrés és több, mint 277 millió forintos adomány. Csak néhány szám, ami a Richter Egészségváros programot jellemzi.

A prevenciós, egészségtudatosságra nevelő rendezvénysorozat manapság egyedülállónak tekinthető. Egy napon, egy helyen ugyanis egyszerre több fontos szűrővizsgálaton is részt vehetnek az eseményre kilátogatók, ráadásul ingyen. Az aktivitással pedig nemcsak saját egészségükért, de kórházukért is tesznek. Minden egyes tanácsadáson, szűrésen, előadáson való részvételen szerzett adományponttal ugyanis növelik a Richter által tett alap 2 milliós felajánlás összegét.

Idén ősszel három helyszínen folytatódik a program. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon, október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat.

“Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak” - hangzik a már jól ismert mottó. A Richter Egészségváros egy sajátos kezdeményezés, mely során az egészségtudatosságra nevelés és a társadalmi felelősségvállalás közös céllá kovácsolódik. “Az Egészségváros rendezvénysorozat a Richter által iniciált, 9 éve indult szűrőprogram. Fő üzenete hogy addig tegyünk az egészségünkért, amíg még egészségesek vagyunk “ - fogalmazott Beke Zsuzsa.

A Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója szerint a prevenció kiemelten fontos. "A magyar lakosság egészségügyi állapota ugyanis még mindig nagyon rossz - ezt igazolják például a mortalitási mutatók is." - hangsúlyozta Beke Zsuzsa.

A Richter Egészségváros rendezvény egyik nagy előnye, hogy az eseményre kilátogatók egy helyen, ingyen, egyszerre több szűrővizsgálaton is részt vehetnek. És, hogy miért is érdemes részt venni ezeken a rendezvényeken, arra bizonyíték az eltelt 9 év tapasztalata. Az eddigi 58 helyszínen a szakemberek összesen 127 300 szűrést végeztekel, ezek között mintegy 29 000 olyan volt, ami figyelmeztető eredményt hozott, és egy betegség súlyosbodásának megelőzését segítette.

Az Egészségváros program a Richter társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egy fontos eleme. Emellett a vállalatnak számos edukatív és egészségügy támogatási kezdeményezése van. Évente mintegy félmilliárdot fordít a társadalmi szerepvállalásra.

“Úgy gondolom, hogy a Richter Egészségváros rendezvényekkel a cég megtalált egy olyan szegmenst, ahol látszik, hogy nagyon-nagy az igény, ugyanakkor igen forráshiányos a terület. Az eltelt évek tapasztalata azt mutatja, ha megteremtjük a lehetőséget az emberek számára, akkor valóban élnek is ezzel. Mi a Richternél hiszünk abban, hogy fontos hogy olyan feladatokat is ellássunk, amely egy valós hozzáadott értéket jelent az emberek, a betegek számára. Egy gyógyszercégnek amellett hogy korszerű, és elérhető árú készítményeket forgalmaz, tennie kell a prevenció érdekében is." - fogalmazott Beke Zsuzsa.

Tavasszal négy helyszínen járt a Richter Egészségváros. A budapesti, hatvani, komlói és kazincbarcikai rendezvényen is nagy volt az érdeklődés. Ősszel újabb három városban folytatódik a program. Szeptember 16-án Gyulán, 30-án Bonyhádon , október 7-én pedig Balassagyarmaton várják az egészségükért és kórházukért tenni vágyókat. Az eseményeken a résztvevők a szűrővizsgálatokon, előadásokon és tanácsadásokon túl színes családi programokon, koncerteken és táncelőadásokon is részt vehetnek. Valamint számos ismert személlyel is találkozhatnak- úgy, mint Rudolf Péter, Jakupcsek Gabriella, Béres Alexandra, Krizsó Szilvia, Nagy Tímea, Jaksity Kata, Radványi Dorottya, Rácz Zsuzsa és Katus Attila.

Az eseményekről és a kezdeményezésről bővebb információ a Richter Egészségváros honlapján (www.egeszsegvaros.hu) és a közösségi oldalán olvasható.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!