Gazdaság

Itt a trafiktörvény eredménye: több dohányos, kevesebb szívhalott

/ 2015.05.07., csütörtök 10:46 /
Itt a trafiktörvény eredménye: több dohányos, kevesebb szívhalott

A kaposvári trafikban elkövetett rablógyilkosság után dérült fény arra a tényre, hogy az utóbbi időben nőtt a rendszeresen dohányzók száma. Elbukott volna a dohányellenes front? Nem, óriási az előrelépés. S bizonyítékunk is van rá: több mint kétezerrel kevesebb szívhalottkevesebb szívhalott. Részletek a friss Heti Válaszban.

A KSH múlt heti bejelentése szerint a kormány dohányellenes intézkedései hatástalanok voltak, sőt még nőtt is a rendszeresen dohányzók száma. A kaposvári trafikbolti 21 éves eladónő meggyilkolása után sokan feltették a kérdést: akkor mi értelme volt ennek az egésznek? A Heti Válasz végignézte a KSH kutatását, és úgy találta: a fiatalok körében valóban visszaesett a dohányzás, az alkalmi cigarettázók száma pedig meredeken visszaesett. A 65 éven aluliaknál jelentősen nőtt azok száma is, akik soha nem dohányoztak. No de hogyan hat ez a kicsinyke változás az egészségre. Magunk is meglepődtünk, amikor megkértük az Országos Egészségbiztosítási Pénztárt, nézze meg, hogyan változott a szív- és érrendszeri betegségben kórházban ápolt és meghalt emberek száma. A szám döbbenetes, hasonlóképpen a dohánymentes intézkedéseket hozó nyugati államokhoz.

De hogyan történhetett ez ilyen rövid idő alatt? S mi az, amiben nem mi blattyogunk az osztrákok mögött, hanem nyolc évvel megelőzzük őket? Erről részletesen a Heti Válasz május 7-i számában olvashat, amely a Digitalstandon elektronikus formában is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.