Mintegy tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány

/ 2012.04.26., csütörtök 11:05 /

Mintegy tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból; az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat szerint a rendőrség adósságállományának konszolidálása, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény megalkotásával összefüggő többletkiadások, valamint egyéb feladatok finanszírozása indokolja az átcsoportosítást.

A határozat melléklete szerint a 9,9 milliárd forintból a rendőrség 7,8 milliárdot dologi kiadásokra kap, intézményi beruházásokra 870 millió forintot költhetnek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal intézményi beruházásokra 720 millió forintot kap, míg a Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra használhat mintegy 230 millió forintot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pedig intézményi beruházási kiadásokra 170 millió forintot.

Rosta

Borbás Barna

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Magyar siker: exkluzív részletek a titokzatos ételekről

Megkérdeztük a lyoni Bocuse d’Or szakácsversenyről ezekben az órákban hazatérő Molnár Gábor séfet, mivel is érte el a magyar csapat kiváló eredményét. Gasztronómiai mi micsoda a szférikus tejfölgolyótól a Grenaille burgonyakavicson át a tejchipstollakig.

Több sebből vérzik az új magyar családi film

Nemcsak a mentőkutya miatt menthető a Mancs. Az új magyar családi film számos sebből vérzik, egyszer-kétszer rá is omlik a plafon – de azért működik. Olyan, mint a főszereplő kutya: sántít, és kis jóindulattal veszi az akadályt. Állatorvosi filmkritika.

Pankucsi: városi legenda, hogy milliárdokat szivattyúznak ki az országból

Városi legenda, hogy sokmilliárd forintos nagyságrendben szivattyúzzák ki a pénzt az országból a multik az adófizetés elől – véli Pankucsi Zoltán. A nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára szerint a rendszerváltás óta nem volt ilyen jó az adómorál Magyarországon. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Orbán kimondta: ezt akarja Putyintól

A miniszterelnök bízik abban, hogy az orosz elnök február 17-i látogatása alatt tető alá tudja hozni a hosszú távú gázszállítással kapcsolatos megállapodást.