Mintegy tízmilliárd forintot csoportosított át a kormány

/ 2012.04.26., csütörtök 11:05 /

Mintegy tízmilliárd forintot csoportosít át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból; az összeg több mint kétharmada a rendőrséghez kerül - derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A kormányhatározat szerint a rendőrség adósságállományának konszolidálása, a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény megalkotásával összefüggő többletkiadások, valamint egyéb feladatok finanszírozása indokolja az átcsoportosítást.

A határozat melléklete szerint a 9,9 milliárd forintból a rendőrség 7,8 milliárdot dologi kiadásokra kap, intézményi beruházásokra 870 millió forintot költhetnek. A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal intézményi beruházásokra 720 millió forintot kap, míg a Terrorelhárítási Központ személyi juttatásokra használhat mintegy 230 millió forintot, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pedig intézményi beruházási kiadásokra 170 millió forintot.

Rosta

Hegedűs Zsuzsa

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Ez a kannabisz nem az a kannabisz!

A hétvégén jött a hír, hogy az MTA egyik Lendület-kutatócsoportja megtalálta a pattanások ellenszerét. Minden hírportál, köztük mi is, úgy tette ki a hírt, hogy nem másban, mint, meglepetés: a marihuánában! Érdemes pontosítani az első szenzációkeltést!

Fontos előrelépés az Alzheimer-kór korai felismerésében

Az Alzheimer-kór kezelése szempontjából fontos lenne a minél korábbi, még a tünetek megjelenése előtti felismerés. Egy olyan vértesztre alapuló vizsgálatot mutattak be a közelmúltban, amely lehetővé teheti ennek a súlyos, időskori betegségnek a korai diagnózisát. A betegek száma 2050-re várhatóan megháromszorozódik.