Gazdaság

Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

/ 2017.11.24., péntek 16:00 /
Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta.

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta. A logisztikai siker hosszabb távon élet-halálkérdés az állami vállalat számára. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Tavaly sokan nem kapták meg időben karácsonyra rendelt csomagjaikat, és bár más futárszolgálatok is késtek, a legtöbben a Magyar Postára panaszkodtak. Ebből okulva a cég csomagfeldolgozási kapacitását tavalyhoz képest 21 ezer négyzetméterrel bővítette, növelte a dolgozók számát a logisztikai területen, 12 nagyvárosban ideiglenes csomagátvevő pontokat helyezett el.

Kérdés, elég lesz-e mindez, mert a forgalom a tavalyit is jelentősen felülmúlja majd. A „lesz-e káosz” kérdésre mindenesetre napokon belül választ kaphatunk. Tavaly már az amerikai mintára meghonosított, akciók tömegével fémjelzett Fekete Péntek (Black Friday) elkezdte lebénítani a postai logisztikát. Idén a webáruházak egy része november 17-re, mások egy héttel későbbre időzítették a Fekete Pénteket. Ha az ennek nyomán útra kelő csomagrengeteggel megbirkózik a posta, van rá esély, hogy karácsonykor sem lesz gond.

 

 

 

 

További részletek a november 23-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.