valasz.hu/uzlet/nem-lenyegtelen-ki-milyen-kapcsolatrendszereket-hasznalt-a-rendszervaltas-utan-65962/

http://valasz.hu/uzlet/nem-lenyegtelen-ki-milyen-kapcsolatrendszereket-hasznalt-a-rendszervaltas-utan-65962/

Gazdaság

Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

/ 2017.11.24., péntek 16:00 /
Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta.

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta. A logisztikai siker hosszabb távon élet-halálkérdés az állami vállalat számára. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Tavaly sokan nem kapták meg időben karácsonyra rendelt csomagjaikat, és bár más futárszolgálatok is késtek, a legtöbben a Magyar Postára panaszkodtak. Ebből okulva a cég csomagfeldolgozási kapacitását tavalyhoz képest 21 ezer négyzetméterrel bővítette, növelte a dolgozók számát a logisztikai területen, 12 nagyvárosban ideiglenes csomagátvevő pontokat helyezett el.

Kérdés, elég lesz-e mindez, mert a forgalom a tavalyit is jelentősen felülmúlja majd. A „lesz-e káosz” kérdésre mindenesetre napokon belül választ kaphatunk. Tavaly már az amerikai mintára meghonosított, akciók tömegével fémjelzett Fekete Péntek (Black Friday) elkezdte lebénítani a postai logisztikát. Idén a webáruházak egy része november 17-re, mások egy héttel későbbre időzítették a Fekete Pénteket. Ha az ennek nyomán útra kelő csomagrengeteggel megbirkózik a posta, van rá esély, hogy karácsonykor sem lesz gond.

 

 

 

 

További részletek a november 23-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.