Gazdaság

Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

/ 2017.11.24., péntek 16:00 /
Jön a karácsony, jön a csomagkáosz?

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta.

Napokon belül kiderülhet, hogy elkerüli-e a tavalyihoz hasonló késéseket a Magyar Posta. A logisztikai siker hosszabb távon élet-halálkérdés az állami vállalat számára. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Tavaly sokan nem kapták meg időben karácsonyra rendelt csomagjaikat, és bár más futárszolgálatok is késtek, a legtöbben a Magyar Postára panaszkodtak. Ebből okulva a cég csomagfeldolgozási kapacitását tavalyhoz képest 21 ezer négyzetméterrel bővítette, növelte a dolgozók számát a logisztikai területen, 12 nagyvárosban ideiglenes csomagátvevő pontokat helyezett el.

Kérdés, elég lesz-e mindez, mert a forgalom a tavalyit is jelentősen felülmúlja majd. A „lesz-e káosz” kérdésre mindenesetre napokon belül választ kaphatunk. Tavaly már az amerikai mintára meghonosított, akciók tömegével fémjelzett Fekete Péntek (Black Friday) elkezdte lebénítani a postai logisztikát. Idén a webáruházak egy része november 17-re, mások egy héttel későbbre időzítették a Fekete Pénteket. Ha az ennek nyomán útra kelő csomagrengeteggel megbirkózik a posta, van rá esély, hogy karácsonykor sem lesz gond.

 

 

 

 

További részletek a november 23-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez a legnagyobb veszély a Fideszre: pár nap, és élesben látjuk

Az LMP mellett a Momentum is bejuthat a parlamentbe, az MSZP-nek viszont lehet, hogy 2018 lesz a sírkövére vésve – véli Mráz Ágoston Sámuel. A „solymári modell” a legnagyobb veszély a Fideszre nézve – mondja Török Gábor. Elemzők csatája a csütörtöki Heti Válaszban!

Boldogkői vs. Radnai – itt a nagy homeopátia-vita

Idén az európai tudományos akadémiák hatástalannak minősítették a homeopátiát. A médiában rendre Boldogkői Zsolt professzor képviselte a tudomány álláspontját, sorban „fogyasztva el” vitapartnereit. Most először áll vele szemben Radnai Andrea, a magyar homeopata orvosok elnöke. Nagy homeopátia-vita a csütörtöki Heti Válaszban.

Nincs több titok: ezért nem javul a magyar–amerikai viszony

Több mint egy éve nyert választást Donald Trump, de a magyar–amerikai kapcsolatok beharangozott változásából nem lett semmi. Tényleg obamista szabotőrök akadályozzák a viszony javulását? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A legjobb ajándék karácsonyra a kultúra!

Élményt adni ma talán már népszerűbb, mint tárgyi ajándékot, hiszen az együtt töltött időnél semmi sem értékesebb. Nincs viszont könnyű helyzetben az, aki az ajánlatokat böngészi, ezért a friss Heti Válaszban segítünk átlátni a kulturális kínálatot.

Hogy lesz CSOK-ból nyaraló?

Némi kompromisszum vállalásával üdülőnek is kiváló ingatlanok vásárolhatók vagy építhetők a családi otthonteremtési kedvezmény millióból. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.