valasz.hu/uzlet/civilek-es-a-kudarcos-kapitalizmusmodellunk-127702?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201803

http://valasz.hu/uzlet/civilek-es-a-kudarcos-kapitalizmusmodellunk-127702?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201803

Gazdaság

Kell ez nekünk? Német használt autók áraszthatják el Magyarországot

/ 2018.03.08., csütörtök 20:00 /
Kell ez nekünk? Német használt autók áraszthatják el Magyarországot

Kormányzati intézkedés nélkül félő, hogy hazánkba kerül a német városokból kitiltott kocsik egy része, tovább öregítve az eleve koros járműállományt, és rontva az amúgy is szennyezett levegőt. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

A német szövetségi bíróság Stuttgart és Düsseldorf precedenst jelentő ügyében úgy döntött: az előírt levegőminőség biztosítása érdekében az önkormányzatok kitilthatják a belvárosokból a dízelüzemű autókat. Az intézkedések sorozata már idén elkezdődhet abban a 70 német városban, ahol túlságosan szennyezett a levegő.

Valószínűleg sok német válik meg gázolajjal hajtott járművétől, melyek Közép-Kelet-Európában találhatnak új gazdára. Tavaly 155 ezer használt autót hoztak be Magyarországra, 100 ezer 12 évnél idősebb volt. A jelenleg 3,5 millió darabos hazai autópark folyamatosan korosodik, az átlagéletkor már a 14 évet is meghaladja.

Ez közel sem csak az ő érdekük, a levegő szennyezettsége ugyanis idehaza is óriási probléma. Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség tavalyi jelentése szerint hazánkban évente 14 ezren halnak meg emiatt, átlagosan 10 életévet elveszítve, a betegen eltöltött napok száma pedig 14 millió.

Talán az igények változása akadályozhatja meg, hogy az ország német roncstemető legyen. A használt járművek piactereként működő JóAutók.hu szerint tavaly trendforduló volt az importban, hosszú évek után már nem a dízelek és a prémiummodellek szerepeltek az élen, hanem az egyszerűbb benzinmotoros kocsik.

 

 

 

 

További részletek a március 8-i Heti Válaszban, mely a Digitalstandon  is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.