valasz.hu/uzlet/quaestor-kartalanitas-mar-a-kiindulopontok-sem-stimmeltek-az-egyeztetesen-111586

http://valasz.hu/uzlet/quaestor-kartalanitas-mar-a-kiindulopontok-sem-stimmeltek-az-egyeztetesen-111586

Gazdaság

Készül a húsvéti feladatra a SPAR

/ 2017.03.30., csütörtök 10:26 /
Készül a húsvéti feladatra a SPAR

Nagy terveket sző a 25 éve Magyarországon lévő SPAR-csoport. A cég számára rövid távon komoly feladat a nagypéntek ünnepnappá minősítése miatti átszervezés.

 

Túl van a negyedszázadon Magyarországon a SPAR-csoport. Az első, Tatán megnyílt szupermarketet nagyon sok követte, tavaly év végén 345 SPAR szupermarket, 32 INTERSPAR áruház és 116 kiskereskedői partnerüzlet alkotja a csoportot. Az elmúlt évben a vállalat forgalma elérte az 516,4 milliárd forintot, amely 5,2 százalékos növekedést jelent a 2015-ös évhez képest.

A legdinamikusabb fejlődést a franchise hálózat mutatja: tavaly szeptemberben, négy évvel az első, móri partneráruház átadása után már 100 egységből állt a hálózat, s év végére ez a szám tovább bővült: 2016-ban 43 új franchise áruház nyílt a SPAR partner program keretében: 13 SPAR market, 23 OMV-SPAR express, és 7 SPAR partner egység. 2016 év végén összesen 116 üzlet működött a partnerségi programban, és a SPAR 81 magánkereskedővel kötött szerződést országszerte. A folyamatosan bővülő franchise hálózat ma már több mint 1300 embernek ad munkát, a boltok forgalma éves szinten meghaladja a 30 milliárd forintot.

Nincs megállás fejlesztésben

2016-ban a vállalat közel 20 milliárd forintot költött beruházásokra, melynek köszönhetően 24 üzletet alakítottak át és 4 új üzlettel bővült a hálózat. A SPAR Magyarország üzlethálózatának fejlesztésére az idei évben 23 milliárd forintot fordít, melynek keretében összesen 24 áruház újul meg és várhatóan 5 új áruház nyitja majd meg kapuit.

Komoly béremelések

A SPAR 13 ezer munkavállalójával évek óta az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója. A társaság tavaly 4,5 milliárd forinttal fizetett többet bérekre, mint 2015-ben. A társaság számításai szerint idén 7 milliárd forinttal ugrik majd meg a bérterhelés, ebből 1,5 milliárd forintot tesz ki a jutalékcsökkenés kiadásmérséklő hatása, azaz az idén érdemibb lesz a bérkiáramlás a SPAR-nál. A cég büszke a dolgozói lojalitásra, az alkalmazottak átlagosan 6,9 évig dolgoznak a cégcsoportnál – mondta el Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató.

A SPAR Magyarország az egyetlen kiskereskedelmi vállalat, amely saját húsüzemmel rendelkezik Magyarországon. A 2016-os év során 1.882 szarvasmarha, 1,47 millió kg bontott marhahús, 424 ezer darab félsertés, illetve 16,7 millió kg bontott sertéshús került feldolgozásra az üzemben. Ezen kívül 7 millió tálca húst csomagoltak be a SPAR, az INTERSPAR és a franchise áruházak számára. A 75 különféle sajátmárkás termékből – Regnum, SPAR és S-Budget márkanevek alatt - 11,3 millió kilogrammot gyártott az üzem, emellett 393 tonna sajtot szeletelt és darabolt fel.

A társaság forgalmából immár 25 százalékot tesz ki a saját márkás forgalom - a vállalat mintegy 2300 saját márkás terméket tart a választékában, több mint húsz féle márkanév alatt.

Húsvéti gondok

Kérdésre válaszolva az ügyvezető igazgató jelezte: a nagypéntek ünnepnappá minősítése miatt át kellett alakítaniuk a húsvéti forgalom tervezését: a cég boltjai hosszabbított nyitvatartással készülnek csütörtökön és szombaton, de ennek ellenére Heiszler Gabriella úgy véli, hogy a pénteki nyitva tartás hiánya miatt kisebb lehet a húsvéti forgalom, ám ennek ellenére nagyobb lehet majd a tömeg az üzletekben. Az ügyvezető igazgató szerint az igazi kihívást a keddi nyitás jelenti, hiszen rendkívül megnehezedik a friss áru biztosítása az ünnep után, hiszen számos termelő-beszállító szombaton nem lesz nyitva. A SPAR felvette a kapcsolatot az érintett partnerekkel és keresi a megoldást arra, hogy az ünnep után se legyen hiány friss áruból.

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.