Gazdaság

Több helyen és többet kell fizetni a parkolásért Győrben

/ 2012.01.01., vasárnap 10:15 /

A korábbinál nagyobb területen és többet kell fizetniük a Győr belvárosában parkolóknak; az év első napján életbe lépett ugyanis a város új parkolási rendelete.

A vizek városának közgyűlése által október végén elfogadott szabályozás értelmében jelentősen bővítik az eddig a legszűkebb belvárosban alkalmazott, óránként 400 forintért használható zónát. E területen kívül egyetlen további fizetőövezetet hoznak létre, amelyben 200 forint lesz a várakozás óránkénti díja. A város fizetős területén eddig négy díjövezet létezett, amelyekben 400, 200, 100, illetve 80 forintért lehetett parkolni. Emellett - a belvárostól távolabb - kialakítanak egy újabb fizetős zónát, amelyben óránként 100 forintért lehet majd várakozni.

A lépés indokaként említette az előterjesztés, hogy magas a díjövezetek száma. Példaként hozták fel, hogy a belvárosi Árpád úton végighaladva a parkolóhelyek óradíja hétszer változik, míg a történelmi belvároshoz szervesen hozzátartozó, szűk utcákban három díjövezet váltja egymást.

A döntésben az olvasható: az a cél, hogy az utcai várakozás helyett a parkolóházakba tereljék az autósokat.

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Tóra, magyar!

A hamarosan rajtoló Kékszalagra hajók keresik legénységüket, a Balatonon pedig ötödannyi hajó sincs, mint a Boden-tavon. Összeállításunkban azt próbáltuk körüljárni, kinek és hogyan lehetséges belevágnia ebbe a sportba.

Így alakulhat át az Európai Unió

A múlt heti uniós csúcson kiderült, hogy nagy változások előtt áll az EU: a francia–német tandem szándékai szerint a megerősített eurózóna lesz a közösség új gravitációs központja. Aki kimarad, lemarad? Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Ezért akar a kormány lőtereket telepíteni az iskolákba

A lövészet iskolai oktatásának ötlete összefügg a hadsereg létszámhiányával, de valószínűleg ugyanúgy kevés valósul meg belőle, mint a lovaglásból vagy a mindennapos éneklésből. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért szavaz sok LMBT-személy a radikális jobboldalra?

Három európai kormányfő homoszexuális; Angliában rekordot döntött a meleg képviselők száma; szélsőjobbos alakulatok, illetve Skóciában az összes mérvadó párt élén szintén zenész áll – derül ki a csütörtöki Heti Válaszból.