new.valasz.hu/uzlet/bankarvalsag-33236

http://new.valasz.hu/uzlet/bankarvalsag-33236

Gazdaság

Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

/ 2017.10.20., péntek 11:34 /
Kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól

Nem kis részben a dolgozók kifacsarásán alapuló humánpolitika okozta a Ryanair botrányos járattörlési hullámát, de a vállalat némi fizetésemeléssel kezelheti a belső feszültségeket. Közben kezdhetünk búcsúzni több jól ismert légitársaságtól is. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

A Ryanair téli menetrendi időszakra is átnyúló járattörlései összesen több mint 700 ezer embert sújtanak. Európa legnagyobb légitársasága számára a jelek szerint megoldhatatlan problémát jelentett, hogy szabadságolási rendszerét fennakadás nélkül átállítsa az eddigi április-márciusiról naptári évesre.

A járattörlések másik oka, hogy mivel világszerte hasít az iparág, nagy a kereslet a pilótákra, akik így kedvező feltételekkel szerződhetnek át riválisokhoz. Ezt több száz ryanaires is megtette, részben a vállalat finoman szólva sem emberközpontú humánpolitikája miatt. Friss adatok szerint a pilóták átlagosan 4,6 év után távoznak a fapados légitársaságtól.

A Ryanairnek mégsem kell túlságosan aggódnia, hiszen hullanak a versenytársak. Október elején leállt a Nagy-Britanniában az ötödik legnagyobbnak számító Monarch Airlines, míg az Alitalia és az Air Berlin hosszú hónapok óta csődvédelem alatt működik. Már nem sokáig, utóbbinak csak napjai vannak hátra, október 28-án befejezi működését. Meghatározó részét a Lufthansa veszi át, míg a maradék valószínűleg az Easyjethez kerül.

 

További részletek az október 19-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Egy kanál vízben: kitört a háború a kormány médiaholdudvarában

Megnyugvás helyett háborút hozott a Fidesz győzelme a médiaholdudvarban. Immár nem csak az ideológiai elhajlással vádolt – kormány által kinevezett – kulturális vezetőket sorozzák, de a „bajtársak” is hajba kapnak. A legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszból kiderül, hogy a 888.hu–Magyar Idők–pestisracok.hu tengelyen kialakult vita nemzedéki, ideológiai és pénzügyi természetű.

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.