Gazdaság

Kiderítettük: Bajnaiék Ausztriában adóznak

/ 2013.06.19., szerda 16:30 /
Kiderítettük: Bajnaiék Ausztriában adóznak

Bajnai Gordon lapunk megkeresésére elismerte, hogy politikai építkezése mellett az üzleti életbe is belevetette magát. A hazaiba és a bécsibe egyaránt. A szüleivel közös befektetési vállalata például Ausztriának adózik. Exkluzív részletek és cégháló a holnap utcára kerülő Heti Válaszban.

Noha Bajnai Gordon hivatalosan 2012 októberében tért vissza a politikába, a valóságban már 2011 elejétől készült erre – Haza és Haladás Alapítvány „fedőnév” alatt működő titkársága legalábbis bő két éve teríti a piacon a „jó kormányzás” mibenlétéről szóló dolgozatokat. Miként tavaly októberben megírtuk, a volt miniszterelnök szűkebb körben gyakran hangoztatta: a 2010-es váltás után nem tehette meg, hogy visszavonul az üzleti szférába, mert bár több bank – például az osztrák hátterű Raiffeisen – is állásajánlattal ostromolta, egyes fideszes „kápók” lényegében letiltatták a csúcsmenedzseri posztokról.

A cégbírósági akták viszont azt mutatják, hogy a közéleti készülődés mellett Bajnai mégiscsak hagyott időt magának az üzleti építkezésre – sőt, jövedelme meg is haladta Orbán Viktor évi 19 millió forintos miniszterelnöki jussát. Az Együtt frontembere lapunk megkeresésére elismerte, hogy 2011 óta tekintélyes külföldi megbízóknak dolgozó kft.-t működtet, továbbá egy osztrák befektetési cégben is érdekelt.


Hogy milyen bécsi üzleteket bonyolít(ott) a Bajnai család, illetve, milyen átfedés van a Hajdú-Bét-ügy és az osztrák bizniszek között, egyebek mellett ez is kiderül a június 20-i Heti Válaszból. Lapunk – digitális formában – a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.