Gazdaság

Különös részletek a Buda-Cash-ügyről - válaszol a bennfentes

/ 2015.03.20., péntek 08:20 /
Különös részletek a Buda-Cash-ügyről  - válaszol a bennfentes

„Üzleti titkok miatt sohasem lehet majd pontosan rekonstruálni a mostani brókerbotrányban történteket.” Nagyinterjúnk Barcza Györggyel a friss Heti Válaszban.

„Miként a gazdasági válság idején is kiderült, hogy az állampapír a legbiztonságosabb befektetés más értékpapírokhoz képest, úgy a brókerbotrányok után megint erősödni fog a bizalom irántuk” – véli Barcza György a Heti Válasznak adott interjúban.

Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint „ami most az értékpapírpiacon zajlik, tisztulással ér fel”. Úgy látja: „már az induláskor, 1991-ben elhibázott volt az értékpapírpiac szabályozása, mert jogi és nem pénzügyi megfontolásokon alapult”. Azért történhetett meg a Kulcsár-ügy is, mert a rendszer akkor sem zárt tökéletesen, és hamis számlakivonatokkal meg lehetett vezetni az ügyfeleket. A probléma pedig azóta is fennáll, mivel az akkor elindított változások nem mentek végig a rendszeren. „Nincs rálátásunk arra, hogy a Buda-Cashnél, a Hungária Értékpapírnál vagy a Quaestornál milyen tranzakciósorozat, csalás vagy egyéb szabályozatlan üzletmenet folyhatott. A pénzügyi szektor olyannyira bonyolult, s oly’ sokféle ügylettípus van, hogy nem hiszem, hogy a történet valaha is rekonstruálható lesz, már csak az üzleti titkok miatt sem” – mondja Barcza. Sok üzleti partnere volt ugyanis az érintett brókercégeknek, s őket is mélyen érintik a történtek. Az Államadósság Kezelő Központ azonban nem akar visszaélni a kialakult helyzettel, s „nem fogja cápaként megtámadni ezt a bajban lévő piacot”.

 

A vezérigazgató azt is elárulta, hogy Közel-Keleten és Ázsiában óriási megtakarítások vannak, s ezeket esetleg az Államadósság Kezelő Központnak is érdemes lenne megcéloznia. A Heti Válasz március 19-i számából az is kiderül: bocsát-e ki hazánk államkötvényt Törökországban, s hogy mit üzentek burkoltan a magyar gazdaságpolitikusoknak a nemzetközi hitelminősítők. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.