felsooktatasirangsor.hu/uzlet/uzenet-az-elefantcsonttoronybol-63515/?page=1086

http://felsooktatasirangsor.hu/uzlet/uzenet-az-elefantcsonttoronybol-63515/?page=1086

Gazdaság

Magyar multi lesz a Tungsramból

/ 2018.04.27., péntek 16:10 /
Magyar multi lesz a Tungsramból

A mai világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs; tudásunkat a világítástechnikán kívül is kamatoztatni lehet – mondja Jörg Bauer, a GE Lighting magyar és térségbeli cégeiből megalakuló Tungsram-csoport tulajdonosa. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Az említett érdekeltségeket megvásárló üzletember terveiről elmondta: a hagyományos világítástechnika piaca a LED előretörése miatt egyre zsugorodik, de sok olyan technológiával rendelkeznek, amelyet a világítási üzletágon kívül is kamatoztatni lehet, például az elektromos autók akkumulátorainak előállításánál. Ilyen üzemből négy is lesz Magyarországon, a Tungsram szeretne majd a beszállítójukká válni.

„A mai, munkaerő-hiányos világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs. Egy innováción alapuló vállalatot akarunk létrehozni, magas hozzáadott értékkel” – jelentette ki a megszakításokkal 16 éve Magyarországon élő Jörg Bauer. Hozzátette: a budapesti gyár egyik kihasználatlan részén egy olyan nyitott innovációs központot alakítanak ki, amilyen nincs még az országban. Ez nem csak irodából és laboratóriumból áll majd, lehetőség lesz benne prototípusok, gépek, szerszámok készítésére, kis szériás gyártásra is.

A külföldi GE-vállalatok megvásárlásáról azt mondta: zajlanak a szabályozói és egyéb egyeztetések. Ezek lezárulta után vesznek át további, értékesítéssel foglalkozó leányvállalatokat pár száz dolgozóval, több mint 20 országban. Ezáltal a Tungsram-csoport magyar multivá válik.

 

A teljes interjú az április 26-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.