valasz.hu/uzlet/tenyleg-jobb-lesz-a-mav-mint-az-osztrak-vasut-mutatjuk-a-terveket-2-128900

http://valasz.hu/uzlet/tenyleg-jobb-lesz-a-mav-mint-az-osztrak-vasut-mutatjuk-a-terveket-2-128900

Gazdaság

Magyar multi lesz a Tungsramból

/ 2018.04.27., péntek 16:10 /
Magyar multi lesz a Tungsramból

A mai világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs; tudásunkat a világítástechnikán kívül is kamatoztatni lehet – mondja Jörg Bauer, a GE Lighting magyar és térségbeli cégeiből megalakuló Tungsram-csoport tulajdonosa. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Az említett érdekeltségeket megvásárló üzletember terveiről elmondta: a hagyományos világítástechnika piaca a LED előretörése miatt egyre zsugorodik, de sok olyan technológiával rendelkeznek, amelyet a világítási üzletágon kívül is kamatoztatni lehet, például az elektromos autók akkumulátorainak előállításánál. Ilyen üzemből négy is lesz Magyarországon, a Tungsram szeretne majd a beszállítójukká válni.

„A mai, munkaerő-hiányos világban 4000 képzett és lojális ember nagy kincs. Egy innováción alapuló vállalatot akarunk létrehozni, magas hozzáadott értékkel” – jelentette ki a megszakításokkal 16 éve Magyarországon élő Jörg Bauer. Hozzátette: a budapesti gyár egyik kihasználatlan részén egy olyan nyitott innovációs központot alakítanak ki, amilyen nincs még az országban. Ez nem csak irodából és laboratóriumból áll majd, lehetőség lesz benne prototípusok, gépek, szerszámok készítésére, kis szériás gyártásra is.

A külföldi GE-vállalatok megvásárlásáról azt mondta: zajlanak a szabályozói és egyéb egyeztetések. Ezek lezárulta után vesznek át további, értékesítéssel foglalkozó leányvállalatokat pár száz dolgozóval, több mint 20 országban. Ezáltal a Tungsram-csoport magyar multivá válik.

 

A teljes interjú az április 26-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.