Gazdaság

Már csak négyet kell aludni!

/ 2014.06.02., hétfő 18:32 /

Hogy a világ is elismerhesse a dübörgő magyar gazdaság eredményeit. Ugyanis pénteken hajtja végre a magyar államadós-kockázati osztályzat idei első felülvizsgálatát a Fitch Ratings. 

És ez csak a kezdet: a Moody's Investors Service legközelebb július 4-én vizsgálja felül adósosztályzatát. Izgalmas nyarunk lesz, leginkább a Budapesti Értéktőzsdén próbálkozó kis-, közepes- és nagybefektetők forgolódhatnak álmatlanul a következő éjszakákon, mivel ha megtörténik a felminősítés és hazánk befektetésre javasolt országgá válik ismét, az nagyot lendíthet a honi értékpapírok árazásán.

Persze van olyan vélemény is, hogy előbb a lengyelek emelkednek, s csak aztán jöhetünk mi, meg olyan is, hogy mi nem is jövünk, mert politikai büntetésként maradunk úgynevezett bóvli.

A piaci szereplők – akikről persze nem nagyon tudjuk, hogy kik, nagyjából olyanok lehetnek, mint a nevük elhallgatását kérő nyilatkozók - körében egyébként az utóbbi időszakban derűlátó a hangulat a következő magyar adósosztályzati felülvizsgálatokkal kapcsolatban. Legalább is ennek egyik jeleként értékelik más piaci szereplők, hogy napok óta a pénzügyi válság előtti mélypontjának közelében mozog a magyar államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált fedezeti ügyletek díjszabása a londoni piacon. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.