Gazdaság

Az OMV leállította líbiai termelését

/ 2013.09.06., péntek 11:39 /

Az OMV osztrák olaj- és gázipari cég pénteken bejelentette, hogy leállította termelését Líbiában a feszültté vált belpolitikai helyzet miatt.

Az OMV azt közölte, hogy az elmúlt hetek eseményei még nem befolyásolták a működését, de a feszültség átterjedt az ország nyugati felére is, emiatt a termelés leállításáról döntött a cégvezetés.

Líbiában a lakossági fegyveres akciók és tüntetések komoly gondot okoznak a kormánynak. A támadók rendszeresen olajkitermelő egységeket foglalnak el, emiatt az ország nemzeti olajvállalatának bevételei például hetek óta esnek.

Líbia az országban 2011-ben kitört lázadásokig a világ egyik legjelentősebb olajkitermelőjének számított, az azóta eltelt időszakban azonban jelentős károkat szenvedett az ágazat. Az idén augusztusban 97 százalékkal zuhant a kitermelés a múlt év azonos időszakához képest, a napi mindössze 45 ezer hordó kitermelt olaj igazi mélypontot jelent.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.