Gazdaság

Még sosem vettem lapot!

/ 2012.08.24., péntek 12:50 /
Még sosem vettem lapot!

"Miért ne?" - magyarázza a Népszabadsággal kapcsolatos vételi szándékát Csintalan Sándor, a szocialistából fideszessé lett politikus, akiről a múlt héten derült ki: bevásárolná magát az ellenzéki napilapba.

Csintalan úr, mégis miből?

Remélem, nem veszi zokon, ha azt mondom: magának sem árulom el. Igaz, egyelőre csupán annyiról van szó, hogy a Ringier kapott tőlem egy vételi szándékról szóló, amúgy nem túl hosszú nyilatkozatot, ám mégiscsak több ez, mintha egy zsák krumpliért jelentkeznék be a Lehel piacon. Az ember különben sem szívesen dobálózik számokkal, ha fekete dobozt vesz.

Fekete dobozt?

A Népszabadság nagy üzem: nemcsak üzlet van benne, hanem nyilván tartozások, alkuk is. Még mielőtt megkérdezné: nem ajánlom, hogy higgyenek a sajtóban a cégről keringő számoknak. Csak a vétel után derül ki, mi igaz ezekből.

Egyeztetett az ajánlattétel előtt - mint egyesek tudni vélik - jelenlegi "munkaadójával", a Magyar Nemzet-csoporttal?

Nem.

A vétellel kapcsolatos gyorsértékelések szerint nincs sok esélye a jelenlegi kisebbségi tulajdonossal, az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvánnyal szemben.

Megmondom őszintén, nem túlságosan érdekel, hogy ki mit ír és gondol erről. Megtettem az ajánlatomat, most pedig kivárok. Ám elhihetik, nem fogok szívrohamot kapni, ha nem lesz napilapom.

Így még nehezebb felfogni a motivációit. Miért a legutóbb 900 milliós üzemi veszteséget termelő Népszabadság? Nem leli a helyét a Nemzeti Együttműködés sajtójában?

Köszönöm, elég jól megvagyok én a mostani helyemen is. Ám ön is tapasztalhatta, mekkora zűrzavar van a baloldali sajtóban. A demokrácia alapja a médiapluralizmus, én pedig demokrata, baloldali ember vagyok, akkor is, ha éppenséggel a regnáló konzervatív kormányt támogatom. Ha úgy tetszik, nemzeti érdek, hogy jól működő, minőségi lapok legyenek a baloldalon is. A Népszabadság megszűnésével borzasztó nagy űr keletkezne a magyar sajtóban. Különben pedig elég öreg vagyok én már, még sosem vettem lapot, miért ne vághatnék bele egyszer egy ilyen üzletbe is?

El tudnák viselni önt a lap szerzői, olvasói? El tud képzelni egy Bächer Iván-publicisztikát a Csintalan-féle Népszabadságban?

Egy lapot a teljesítménye minősít. Talán nem az én szégyenem, hogy 2012-ben Magyarországon még szokatlan lépésnek számít az, hogy egy hozzám hasonló figura bevásárolja magát egy jelenleg ellenzéki lapba. Az pedig, hogy Bächer fog-e írni egy esetleg általam tulajdonolt Népszabadságba, tényleg csak rá tartozik.

Évekig vezetett betelefonálós műsort a Hír Tv-n. Miért hagyta abba?

Sok nyűgöm volt az utóbbi években; a térdprotézisemmel kapcsolatos kezelés például hónapokra kivont a forgalomból. Ilyen hézagokat egy napi interaktív tévés műsor nem bírt volna el. Közben nem szűntem meg, a Lánchíd Rádióban ma is megy a műsorom. Bár ha bevásárolom magam a Népszabadságba, ezt a munkát nyilván fel kell adnom.Csintalan Sándor

1954-ben született Cegléden. 1981-ben diplomázott magyar-történelem szakos általános iskolai tanárként. 1977-től MSZMP-tag; dolgozott a SZOT és az MSZOSZ apparátusában is. 1989-től az MSZDP, 1990-től az MSZP tagja, utóbbinál az ügyvezető alelnökségig jut. A kétezres évek elején kapcsolata megromlott az MSZP-vel: visszavonul, kocsmát nyit a budapesti Lehel téren. 2007-től a Fidesz tagja, később a Hír Tv és a Lánchíd Rádió műsorvezetője.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.