Gazdaság

Minőségi alapanyagok – finom szendvicsek és saláták a SPAR új üzeméből

/ 2018.03.28., szerda 18:04 /

Naponta 4 tonna majonézes saláta és több mint 20 ezer szendvics készül a SPAR új üzemében. A vállalat üllői logisztikai központja területén épült létesítményre mintegy 1,2 milliárd forintot fordított a SPAR. A beruházás első üteme 50 új munkahelyet teremtett.

A SPAR Magyarország termékfejlesztései során elsődleges szempont, hogy a fogyasztói igények változásainak megfeleljen. Ebben fontos helyen áll a convenience, azaz a kényelmi termékek kínálatának bővítése, a fogyasztók minél szélesebb körű kiszolgálása. A vásárlók gyors, ugyanakkor minőségi és tartalmas étkezését teszi könnyebbé a vállalat új, SPAR enjoy.convenience-üzemében készülő termékkör.

A korszerű, 1500 négyzetméteres létesítmény építése 2017. július elején vette kezdetét. A nyolc hónap alatt megvalósuló zöldmezős beruházás költségvetése mintegy 1,2 milliárd forint volt, amelyből a technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek. A legmagasabb élelmiszer-biztonsági és higiéniai követelményeknek megfelelő üzem két csomagolósorral kezdte meg a működését.

A fejlesztést a SPAR saját erőből valósította meg. Az első fázis ötven munkahelyet teremtett, az üzem második körös bővítése során pedig további szakképzett munkatársakat vesznek majd fel. A SPAR tervei szerint a folyamatosan növekvő gyártási kapacitás mellett három éven belül már négy csomagolósoron készülnek majd a termékek az országos üzlethálózat számára.

Az üllői convenience üzemben a legmodernebb technológiával, többféle kiszerelésben, 15-féle majonézalapú saláta és 15-féle szendvics készül, de a későbbiekben a választék folyamatosan bővülni fog. A húskészítményt tartalmazó szendvicsekbe és salátákba a SPAR bicskei Regnum húsüzemében készülő minőségi termékek kerülnek. A hét öt napjára tervezett gyártás során naponta 4 tonna majonézes saláta és 20 ezer szendvics kerül majd az üzletekbe az üzemből.

A convenience-üzemmel a vállalat rövid távú célja, hogy az ország összes SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellássa az Üllőn összeállított minőségi hidegkonyhai termékekkel.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.