heti-valasz.hu/uzlet/kozossegi-haz-nyilt-erden-egy-osztrak-csaladi-vallalkozasnak-koszonhetoen-125435

http://heti-valasz.hu/uzlet/kozossegi-haz-nyilt-erden-egy-osztrak-csaladi-vallalkozasnak-koszonhetoen-125435

Gazdaság

Mennyit keres Zamárdi a Balaton Soundon?

L. Z. / 2014.06.17., kedd 15:20 /
Mennyit keres Zamárdi a Balaton Soundon?

Nem csak a szervezőknek, hanem a házigazda városoknak is jó üzlet a fesztiválozás - derült ki a témában rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

Magyarország fesztiválország lett az elmúlt két évtizedben, és az évente megtartott több ezer rendezvény fontos bevételi forrássá vált a települések számára – derült ki a Heineken Hungária által tető alá hozott, Kinek jó a fesztivál? –hogy jön ki a matek? című beszélgetésen.

Átlagosan 2,82 vendégéjszakát töltenek el a fesztiválra utazók Magyarországon, a fesztiválozók ötöde vesz igénybe fizetős szállást, a gasztronómiai és a zenei rendezvényeken egy-egy háztartás 18 ezer forintot költ el – árulta el Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője. Kundi Viktória, a Kodolányi János Főiskola turizmus tanszékének adjunktusa hozzátette: a legjelentősebb hatást a Sziget fesztivál generálja, ez évente összességében 3,2 milliárd forintos bevételt jelent a fővárosnak.

Csákovics Gyula, a Balaton Soundnak 2007 óta otthont adó Zamárdi polgármestere kifejtette: a településen az első fesztivál megrendezése óta évi 10-15 százalékkal nő a vendégéjszakák száma, azóta nem kellett adót emelni, a helyi építményadó fele a maximálisan kiszabhatónak, ingyenes a parkolás, és jelentős fejlesztések zajlottak pályázati úton, hitelfelvétel nélkül. „Éves költségvetésünk 34 százalékát tudjuk fejlesztésekre fordítani” – mondta a városvezető.

„Miért tartjuk fontosnak, hogy szponzoráljuk ezt a sok fesztivált? – tette fel a kérdést Joris Huijsmans, az immár 70 hazai seregszemlét támogató Heineken Hungária vezérigazgatója. – Netán elvből, vagy az értékesítés növekedését tartjuk szem előtt? A válasz: mindkettő. Nincs jobb módja annak, hogy megszólítsuk a vásárlóinkat, mint a fesztiválokon való jelenlét, és gyakran jó üzlet is, hogy egy rendezvényen csak mi árulhatunk sört. A nyári hónapokban fesztiválokon adjuk el a csapolt sörünk 15 százalékát, bár ez az időjárástól is nagyban függ.”

„Magyarország egyre inkább fesztiválországként ismert külföldön, ez igazi hungarikum, és mindenki, aki ehhez hozzájárult, büszke lehet erre az eredményre” – tette hozzá Huijsmans.

Fülöp Zoltán, a VOLT és a Balaton Sound főszervezője arról beszélt, hogy az elmúlt években a lemezpiac összeomlása óta többszörösére nőtt egy-egy zenekar gázsija, ráadásul nagy a verseny a kapós fellépőkért, mivel egy hétvégére 30-40 nagyfesztivál jut a világban.

Vannak megfizethetetlen sztárok (ilyen a Red Hot Chili Peppers vagy a Rolling Stones), de ritkán sikerül olyan produkciókat is Magyarországra hozni, amelyek egymillió dollár feletti gázsit kérnek (Metallica, Eminem, Linkin Park, Coldplay). „A számunkra leginkább elérhető headlinerek 200 ezer és egymillió euró közötti összeget kérnek, ide tartozik például az Arctic Monkeys, a Muse, a Thirty Seconds to Mars vagy a Blink 182” – magyarázta Fülöp.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.