valasz.hu/uzlet/vona-gabort-elkapnak-egy-tancra-meleg-bar-mellett-nyilik-radikalis-nemzeti-diszko-29851

http://valasz.hu/uzlet/vona-gabort-elkapnak-egy-tancra-meleg-bar-mellett-nyilik-radikalis-nemzeti-diszko-29851

Gazdaság

„Ahogy jöttek a gyerekek, úgy lett egyre jobb állásom” - interjú Lakatos Zsolttal

/ 2014.01.05., vasárnap 14:00 /
„Ahogy jöttek a gyerekek, úgy lett egyre jobb állásom” - interjú Lakatos Zsolttal

Lakatos Zsolt baloldali szülők gyermekeként a Szovjetunióban járt óvodába, majd Belgrádban szovjet gimnáziumba; utóbb moszkvai egyetemre készült, és úgy volt, hogy egy lesz a hasonló hátterű magyarországi bankárok közül. Aztán megismerte későbbi feleségét, akinek „két szép szeméért” megtért, és Isten eddig 13 gyermekkel áldotta meg házasságukat. A Heti Válasz Kiadó Isten fizesse meg! című új interjúkötetében a Széchenyi Bank vezérigazgató-helyettesét csillagászati végkielégítésekről, az etikus bankolásról, valamint vámosokról és utcanőkről is faggattuk.


„A Szovjetunióban jártam óvodába; 1977-ig éltünk Moszkvában, utána öt évig Magyarországon. Apu anyanyelvi szinten bírta az oroszt, én viszont, miután a Szovjetunióból hazajöttünk, közöltem, hogy itthon csak magyarul szabad beszélni; szinte el is felejtettem a nyelvet. Aztán édesapám 1982-től 1987-ig Belgrádban kapott munkát, s én ott érettségiztem egy szovjet középiskolában. (...) Szüleim vallásos nevelést kaptak, de, noha nem voltak teljesen istentelenek, bizonyos okok miatt elfordultak a katolikus egyháztól, s engem sem vezettek rá a hitre - ezzel együtt nagyon szigorú, erkölcsös baloldali közegben nőttem fel. Apukám élte az életét, karriert csinált, párttitkár édesanyámmal együtt dolgozott az IBUSZ-ban" - vázolja fel Lakatos Zsolt azt a családi hátteret, melyből korántsem egyenes út vezetett mai énjéhez.

A Széchenyi Bank vezérigazgató-helyettese ugyanis azzal tűnik ki kollégái közül, hogy mélyen hívő katolikus életet él, mi több, feleségével 13 gyermeket nevelnek. A felvetésre, hogy nyilván nem a hitvese két szép szeméért tért meg, meghökkentő választ ad: „De, igen. Magdi a római katolikus egyházon belül működő neokatekumenátus közösség tagja volt. (...) Ez a közösség engem is megragadott, mert személyesen hozzám szólt, és nem egy filozófiát vagy elméleti tanítást adott át, hanem sok, addig megválaszolatlan kérdésre adott konkrét feleletet. (...) Elkezdtem templomba, katekézisre járni, és az egyik alkalommal, egy bűnbánati liturgián megtapasztaltam, hogy az Isten feltétel nélkül szeret. Ezután a neofiták minden lendületével belevetettem magam a hitéletbe; olyan lelkesedéssel csináltam, hogy Magdi utóbb elmondta: attól tartott, a végén még elmegyek papnak - ezért gyorsan hozzám jött feleségül."

A gyermekek számát természetesen nem rögzítették előre - csak abban állapodtak meg, hogy tartják magukat a házassági esküjükhöz. „Elfogadod-e a gyermekeket, akikkel Isten megajándékozza házasságotokat?" - kérdezte ugyanis annak idején a pap, ők pedig egybehangzó igennel feleltek; és ahogy ma fogalmaznak, ezt az igent az Isten nagyon komolyan megáldotta. Később aztán, ahogy jöttek a gyerekek, Lakatos Zsoltnak úgy lett egyre jobb állása - nem csoda, ha ebben is Isten gondoskodó szeretetét látták.

Arról, hogy milyen élmény volt Erős János idején a Magyar Fejlesztési Bankban dolgozni, miként élte meg Lakatos Zsolt, hogy 26 millió forint végkielégítéssel távozott az MFB-től, és jobb ember lett-e attól, hogy megtért, az Isten fizesse meg! című interjúkötetben olvashat további részleteket.

A Heti Válasz Isten fizesse meg! című kötetében - Lakatos Zsolt mellett - interjút olvashat Alotti Nasrival, Bott Judittal, Böjte Csabával, Csák Jánossal, F. Nagy Angélával, Hernádi Zsolttal, Járosi Tamással és Járosi Líviával, Kiss Ulrichhal, Kovács Leventével, Lukács Ernővel és Csath Juliannával, Mészáros Dáviddal, Nádasdy Borbálával, Nobilis Kristóffal, Schumicky Andrással, Szalai Ákossal, illetve Zwack Sándorral.

A kötet már kapható a boltokban, vagy kedvezménnyel megvásárolható a kiadóban is.

A kiadó elérhetősége:
1027 Budapest, Horvát u 14-24., V. emelet.
Telefon: (061) 461-1400
Nyitva tartás: H-P: 8-16.30 óráig E-mail: recepcio@hetivalasz.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.