valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Nekimegy Németországnak az ismert magyar milliárdos

/ 2015.06.18., csütörtök 16:55 /
Nekimegy Németországnak az ismert magyar milliárdos

Akármilyen intézkedéseket fognak hozni Nyugat-Európában, annak végül úgy is a kelet-európai fuvarcégek lesznek a nyertesei – véli Wáberer György. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

A nemzetközi szállítmányozással foglalkozó milliárdos üzletember a Heti Válasznak adott interjúban részletesen is kifejti, hogy szerinte miért rúgtak öngólt a németek a sofőröknek kötelező német minimálbér bevezetésével. „Ez egy politikai döntés következménye Németországban: ott a nemzetközi fuvarozással foglalkozó cégek ugyanis egyáltalán nem alkalmaznak német munkavállalókat. Bár a törvényt bevezették, egy részének végrehajtását mégis kénytelenek voltak felfüggeszteni, mivel az Európai Unió kötelezettségszegési eljárás indított Németországgal szemben. Az, hogy a Németországban teljesített fuvarfeladatokra eső munkaidő idő után mindenkinek a német minimálbért kell kifizetnie, nem más, mint piacvédelmi intézkedés. Egyértelmű, hogy a német kormány a kelet-európai fuvarozócégektől szeretné távol tartani a piacát. A németek ezzel azt üzenik Európának, hogy legyenek egyenlőek a versenyfeltételek. De vajon tényleg egyforma versenyfeltételek között dolgozik ma egy magyar és egy német vállalkozás?” – teszi fel a kérdést az ismert milliárdos, aki korántsem tartja EU-konformnak a németek lépését, amit Brüsszel szerinte akár még vissza is vonathat. „Ha az unióban mindenhol a német minimálbért fogják bevezetni a fuvarozási ágazatban, ha egy magyar sofőr ugyanannyit fog keresni, mint egy francia vagy egy holland, akkor a magyar munkavállalók haza fognak térni, Nyugat-Európában pedig nem lesz elég gépjárművezető” – tette hozzá.

Arról, hogy mit gondol a közismert üzletember a kormány bevándorlás-ellenes kampányáról, s megvenné-e vajon Pákh Imrétől Munkácsy Mihály Golgotáját, a Heti Válasz június 18-i számában olvashatnak, amely elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.