valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Német dicséretet kapott Orbán

/ 2014.12.03., szerda 18:30 /
Német dicséretet kapott Orbán

Németországban Angela Merkel is számol velük, legutóbb pedig Orbán Viktort hívták meg előadónak az ottani családi vállalkozások. Vezetőjük, Brun-Hagen Hennerkes erős támogatója Orbánnak: „Lenyűgöző, ahogy a magyar kormányfő előrevitte az országát” – mondja a csütörtöki Heti Válaszban.

A családi vállalkozások már nem csak Európa gazdagabbik felén élveznek kiemelt figyelmet: a gazdaságpolitika itthon is kezdi felismerni jelentőségüket. Erősödő befolyásukat, növekvő lobbierejüket mutatja, hogy tavasszal a Parlament adott otthont a 2009-ben alapított Felelős Családi Vállalatokért Egyesület közgyűlésének. S mivel az idei választási év, ezért a politikusok egymás után vágták át a vállalattulajdonos famíliák legújabb beruházásainak avatószalagját.

Magyarország bruttó hazai termékének több mint felét családi vállalkozások állítják elő, az egyesületbe tömörült több mint ötven vállalattulajdonos família pedig a másfél százalékát. (A hasonló céllal létrejött, közel ezer főt számláló német Családi Vállalkozásokért Alapítvány Németország GDP-jének 8 százalékát adja, a finn vagy a svéd testvérszervezet esetében ez az arány megközelíti a 20 százalékot.) Az egyesület tagságát adó családi nagyvállalatok összesített árbevétele tavaly meghaladta a 340 milliárd forintot, ami idén várhatóan a 450 milliárdot is átlépheti. A múlt évben ezek a cégek 30 milliárd forintot – áfát, szja-t, társasági adót és különféle járulékokat – fizettek be a költségvetésbe – mondja Boross Dávid. A Felelős Családi Vállalatokért Egyesület társelnöke szerint ezért Magyarországnak nem száz leggazdagabb magyarra, hanem leginkább tízezer vállalattulajdonos családra volna szüksége.

Vajon mikor lehetnek a magyar családi vállalatok olyan erősek, hogy egyesületük meghívását még Angela Merkel kancellár is elfogadja? S miként tudna az állam segíteni abban, hogy az értékes hazai családi vállalatok ne kerüljenek áron alul külföldi pénzügyi hiénák kezére? Részletek a Heti Válasz december 4-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.