felsooktatasirangsor.hu/uzlet/a-leleplezesek-foldrengesszeru-valtozasokat-indithatnak-el-a-vilag-sok-orszagaban-62587/?page=5

http://felsooktatasirangsor.hu/uzlet/a-leleplezesek-foldrengesszeru-valtozasokat-indithatnak-el-a-vilag-sok-orszagaban-62587/?page=5

Gazdaság

Növekvő társadalmi vállalkozások

/ 2011.08.11., csütörtök 09:41 /

Két magyar szervezet került be elsőként a NESsT globális Expansion Portfóliójába.

A NESsT (Nonprofit Enterprise and Self-sustainability Team) egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely a feltörekvő piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén. A tíz országban (Magyarország, Csehország, Horvátország, Románia, Szlovákia, illetve Argentína, Brazília, Chile, Ecuador és Peru) 50 munkatárssal működő NESsT a társadalmi vállalkozások katalizátora, anyagi támogatást és szervezetfejlesztési tanácsadást nyújtva a szervezeteknek. A NESsT év eleji stratégiai döntése alapján létrehozta a legjobban teljesítő és legígéretesebb társadalmi vállalkozások támogatására a harmadik globális, úgynevezett Expansion (Növekedési) Portfólióját, aminek első két tagja magyar szervezet lett: a szekszárdi Kék Madár Alapítvány Ízlelő Étterme, illetve a budapesti Fruit of Care, magyarország első társadalmi márkája.

A NESsT civil szervezetekkel és helyi innovátorokkal valamint társadalmi cél által vezérelt vállalkozásokkal dolgozik együtt olyan társadalmi vállalkozások létrehozásán, amelyek a hátrányos helyzetű csoportok szükségeire reagálnak: akár úgy, hogy méltányos foglalkoztatáshoz segítik őket, vagy a piachoz és alapvető szolgáltatásokhoz való hozzáférést tesznek számukra lehetővé, vagy elősegítik, hogy egyetemes jogaik biztosítottak legyenek, illetve melyek révén társadalmilag felelős és környezetbarát termékeket tudnak előállítani.

A NESsT szervezetésében, a Citi Bankkal közösen jelenleg is zajlik tizennégy magyar szervezet részvételével a közép-európai regionális NESsT-Citi Társadalmi Vállalkozási Versenye, az üzleti ötletek megvalósíthatósági tanulmányai szeptemberben születnek meg. Emellett készül az első társadalmi vállalkozási karácsonyi ajándék-katalógus: a szerte Európában terjesztendő felelős ajándékokat kínáló karácsonyi ajándék-katalógus nemrégiben két magyar társadalmi vállalkozás, a Fruit of Care és az Agenda Natura termékeit is felvette terméklistájára.

Mióta 1997-ben megalapították, Budapesten a NESsT több mint 4 millió dollárt fektetett be a társadalmi vállalkozások fejlődése érdekében, valamint közel 2600 szervezetet ismertetett meg az önfinanszírozás fogalmával és eszközeivel a világ több mint 40 országában. Jelenleg 68 társadalmi vállalkozás van a globális NESsT portfólióban.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.