valasz.hu/uzlet/tenyleg-jobb-lesz-a-mav-mint-az-osztrak-vasut-mutatjuk-a-terveket-2-128900

http://valasz.hu/uzlet/tenyleg-jobb-lesz-a-mav-mint-az-osztrak-vasut-mutatjuk-a-terveket-2-128900

Gazdaság

Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

/ 2018.05.09., szerda 19:00 /
Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

Soha nem közlekedett még annyi közvetlen légi járat Budapest és Észak-Amerika között, mint jelenleg. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Hazánk és az Egyesült Államok között utoljára 2011 októberében repült menetrend szerinti közvetlen járat idén május 3-a előtt, amikor a lengyel nemzeti légitársaság felavatta Budapest–New York útvonalát. Két nappal később pedig a Budapest–Chicago került sorra. Nagyon ritka, hogy egy nemzeti légitársaság bázist létesítsen a hazáján kívül, ebben az esetben viszont ez történt. A LOT a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre telepített egy 252 székes Boeing-787 Dreamliner repülőgépet.

Míg a LOT egész évben működteti járatait, az American Airlines egyelőre csak október végéig kötelezte el magát Budapest mellett, addig viszont minden nap közlekedik a május 5-én indított philadelphiai járat. Ez a reptér a társaság legfontosabb gyűjtő-elosztó központja, így szinte minden amerikai városba kínál átszállási kapcsolatot. Korábban soha, még a Malév idejében sem fordult elő, hogy négy észak-amerikai városba lehetett eljutni átszállás nélkül Budapestről. A negyedik a kanadai Toronto, ahová az Air Canada Rouge repül, jelenleg a hét minden napján.

  

 

Részletes információk a május 10-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.

A nő, akit Trump elnök megnyugtat

Közös megoldásra van szükség migrációügyben, Oroszországgal pedig világosan kell beszélni – véli Észtország elnöke. Kersti Kaljulaid a Heti Válasznak azt mondta: nevén kell nevezni, mi folyik Ukrajnában, különben hozzászokunk, és ezt a hibát egyszer már elkövettük.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.

Így zajlik a nyugdíjrendszer rejtett reformja

Sosem látott mértékben maradnak el a nyugdíjak a keresetek növekedése mögött, és szegényednek el az idősek az aktívakhoz viszonyítva. A rejtett nyugdíjreform furcsasága, hogy mindez az érintettek legnagyobb megelégedésére történik.

Ugyanúgy?

„Ahogy ma az állam már a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül költséghatékony módon kezeli az állami hirdetéseket, ugyanúgy központosítani lehetne a kulturális mecenatúrára fordított pénzeszközöket”, nyilatkozta Szakács Árpád a Figyelőnek. A Médiaworks főszerkesztője a Magyar Időkben indított sorozatával a kulturális mecenatúrát, annak visszásságait vette célba, kritizálva, mi több, támadva a baloldali gondolatok előtt teret nyitó állami intézményvezetőket.