valasz.hu/uzlet/nyilaszaropiaci-innovacio-80-eve-128575

http://valasz.hu/uzlet/nyilaszaropiaci-innovacio-80-eve-128575

Gazdaság

Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

/ 2018.05.09., szerda 19:00 /
Repülővel Észak-Amerikába – soha nem volt még ennyi közvetlen járat!

Soha nem közlekedett még annyi közvetlen légi járat Budapest és Észak-Amerika között, mint jelenleg. Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Hazánk és az Egyesült Államok között utoljára 2011 októberében repült menetrend szerinti közvetlen járat idén május 3-a előtt, amikor a lengyel nemzeti légitársaság felavatta Budapest–New York útvonalát. Két nappal később pedig a Budapest–Chicago került sorra. Nagyon ritka, hogy egy nemzeti légitársaság bázist létesítsen a hazáján kívül, ebben az esetben viszont ez történt. A LOT a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre telepített egy 252 székes Boeing-787 Dreamliner repülőgépet.

Míg a LOT egész évben működteti járatait, az American Airlines egyelőre csak október végéig kötelezte el magát Budapest mellett, addig viszont minden nap közlekedik a május 5-én indított philadelphiai járat. Ez a reptér a társaság legfontosabb gyűjtő-elosztó központja, így szinte minden amerikai városba kínál átszállási kapcsolatot. Korábban soha, még a Malév idejében sem fordult elő, hogy négy észak-amerikai városba lehetett eljutni átszállás nélkül Budapestről. A negyedik a kanadai Toronto, ahová az Air Canada Rouge repül, jelenleg a hét minden napján.

  

 

Részletes információk a május 10-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon kapható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.