valasz.hu/uzlet/jonnek-a-visszavalthato-ikea-butorok-biznisz-vagy-kornyezetvedelem-129167

http://valasz.hu/uzlet/jonnek-a-visszavalthato-ikea-butorok-biznisz-vagy-kornyezetvedelem-129167

Gazdaság

Sínen vannak az informatikában

/ 2013.11.06., szerda 16:47 /

Korszerű iparági szaktudásra alapozva fejleszt egyedi igényeket kielégítő, kritikus szoftveralkalmazásokat az Astron Informatikai Kft. A cég nemzetközi nagyvállalatok stratégiai partnereként Mumbaitól New Yorkig a világ számos pontján nyújt informatikai szolgáltatásokat.

Az Astron Informatikai Kft. a szakértelemmel megalapozott, hosszú távú együttműködésekre épít. A cég 1999- es indulása óta szerteágazó szolgáltatási rendszereket fejlesztett energetikai, közlekedésirányítási és telekommunikációs célokra, illetve kiemelt beszállítójává vált a Telenornak, a Mavirnak, az E.Onnak és a Siemensnek. "Minden üzletágunknál külön mérnöki csapat dolgozik, akik ismerik a szektor elvárásait. Így gördülékenyebben halad a közös munka, és az általunk létrehozott komplex, kritikus alkalmazások is jobban illeszkednek az ügyfelek igényeihez" - mondja az ügyvezető, dr. Kovács Attila.

Az Astront villamos energetikával foglalkozó szakemberek alapították, és első megbízásaik is ehhez az iparághoz kötődtek; adattárház-szolgáltatásokat, üzemirányításhoz kapcsolódó alkalmazásokat, illetve energiapiaci kereskedőrendszereket fejlesztettek például az E.On vagy az RWE számára. Mivel a különböző energetikai ágazatok szereplői több területen is hasonló szoftveres megoldásokat használnak, a cég ügyfélköre rövidesen földgázipari vállalatokkal bővült. Az E.Ontól nemrég a Magyar Villamos Művek tulajdonába került Magyar Földgázkereskedő Zrt. például az Astron által üzemeltetett nominálórendszer segítségével gyűjt adatokat a másnapi kereskedelemhez.

Az energiaipari infrastruktúrákat irányító megoldások alapelemeit az Astron egy, az eddigiektől eltérő területen is hasznosítani tudta. A kötöttpályás közlekedést vezérlő informatikai eszközök hasonló elvek szerint működnek, mint a villamos-távvezetékhálózatot felügyelő alkalmazások, ezért a cég több metró- és vasútberuházásnál is kamatoztathatta tudását. A Siemens partnereként az Astron közlekedésirányító, illetve ezekhez kapcsolódó szimulációs, oktatórendszereket épített ki például Kínában, Indiában, Ausztráliában vagy New Yorkban, de dolgoznak a budapesti 4-es és 2-es metróvonalon is. "Büszkék vagyunk, hogy a Siemens németországi divíziójánál háromezer partnercég közül öt éve rendszeresen bekerülünk abba a tucatnyiba, akik megkapják a legfelsőbb szintű, kiemelt beszállítói minősítést" - hangsúlyozza az ügyvezető.

Míg a forgalomirányításnál a megoldások hasonlítanak a gáz- és villamosenergia-iparban használt alkalmazásokhoz, a telekommunikáció esetében a programnyelvek és az adatbázisrendszerek között van átfedés. Ezt a lehetőséget kihasználva az Astron 2002 óta részt vesz a Telenor és jogelődjének informatikai fejlesztéseiben. A több mint tízéves kapcsolat következtében mára a két cég között szoros együttműködés alakult ki, mely kiterjed a legfontosabb telekommunikációs szolgáltatásokat működtető szoftverek üzemeltetésére is.Belépés a hálózatba

Az Astron és a Telenor első kapcsolata egy szoftverfejlesztő versenyhez kötődik, melyet még a mobilvállalat jogelődje hirdetett meg. A versenyt megnyerő Astron 2010-től vált igazán komoly beszállítójává a Telenornak; több, telekommunikációs alapszolgáltatást érintő megbízást kaptak a vállalattól. Az egyik legfontosabb a Radiator RADIUS rendszer, mely a mobilinternet-szolgáltatás elengedhetetlen eszközeként lehetővé teszi a felhasználók hálózati azonosítását, illetve vezérli a naplózási és számlázási folyamatokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.