Gazdaság

Tiltakozik a kamara

/ 2001.04.27., péntek 07:41 /

Az Európai Unió tervezett munkaerő-korlátozásáról közös állásfoglalást fogadott el a múlt héten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetsége. E szerint az EU munkaerőpiacát korlátozástól mentesen kell megnyitni a csatlakozó kelet-európai ország előtt. A részleges megnyitás nem szolgálja hazánk hosszú távú érdekeit, hátráltatná a magyar gazdaság dinamikus fejlődését, versenyképességét. A korlátozás ugyanis lehetőséget adna arra, hogy az unió jelenlegi tagországai kiválogassák a kvalifikált munkaerőt, és csak ezeket a szakembereket engedjék be piacukra. Parragh László, az MKIK elnöke úgy fogalmazott, hogy biztatják a kormányt, védje meg a csatlakozási tárgyalásokon a magyar gazdaság érdekeit, és ha szükséges, a munkaerő szabad áramlásának korlátozása esetén hasonló lépést helyezzen kilátásba az Európai Unió országainak munkavállalóival szemben a magyar munkaerőpiacon, illetve a közbeszerzésben.

K. E.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.