valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Tiszta szárnyalás

/ 2014.04.29., kedd 16:23 /

A Hat-Agro tevékenysége a haszonállattartáshoz kapcsolódó biobiztonsági szolgáltatásoktól az automatizált baromfigazdaságok kivitelezéséig terjed. A hónap cégének eredményei nagyrészt az új lehetőségek iránti fogékonyságból fakadnak.

A Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjjal kitüntetett Hat-Agro következetes fejlődési utat bejárva vált a hazai piac számos területének vezető szereplőjévé. A cégcsoport biobiztonsági megoldásai, illetve a baromfitartás technológiájához és a gazdaságok fenntartható működéséhez kapcsolódó szolgáltatásai révén évek óta folyamatos bővülést produkál.

A Hat-Agrót 1998-ban azzal a céllal indította három magyar vállalkozó, hogy a belga Cid Lines cég kizárólagos forgalmazójaként a hazai agrárgazdaságban is meghonosítsák a modern tisztító- és fertőtlenítőszerekből álló komplex termékcsomagokat. "Akkoriban itthon csak a nagy gyártók egy-egy termékét lehetett kapni, mi viszont egy teljes technológiát kínáltunk, melynek részét képezte számos speciális megoldás is" - mondja a cég egyik alapítójából 2008-ra egyedüli tulajdonossá váló Pásztor Attila.


A kezdetben csak a baromfiiparban forgalmazott állathigiéniai termékek iránt hamarosan a sertés-, később a szarvasmarhatartók is érdeklődni kezdtek, de az áttörést egy váratlan fordulat hozta meg. Először a száj- és körömfájás, majd 2006-ban a madárinfluenza-járvány országosan az állategészségügy és -higiénia területére irányította a figyelmet. Mivel ekkoriban a Hat-Agro volt a legnagyobb, a témában széles körű szaktudással és felkészültséggel rendelkező hazai szereplő, a járvány idején szinte minden gazdaságba, állategészségügyi központba, határátkelőhelyre és repülőtérre a cég szállította a fertőtlenítőszereket.

A járványok és fertőzések elleni hatékony védekezés érdekében a Hat-Agro biobiztonsági szolgáltatáscsomagot állított össze, mely számos más terület mellett már a szalmonellát terjesztő rágcsálók ellen is védelmet nyújtott. Az így elinduló második, kártevő-mentesítéssel foglalkozó üzletág gyors eredményeket produkált, elsősorban a már kialakult, a versenytársakénál közvetlenebb és hatékonyabb értékesítési struktúra miatt.

A cég 2005-től átvette a német baromfi-tartástechnológiával foglalkozó vállalat, a Big Dutchman hazai értékesítési jogait. "Ez új perspektívát nyitott a társaság életében, ami sok szempontból alkalmazkodást és fejlődést is követelt tőlünk. Az automatizált baromfitelepek kivitelezése projektszemléletű tervezést igényelt, ami különbözött a korábbi üzleti modellünktől" - emlékszik vissza a cégvezető. A szemléletbeli eltérés azonban nem lehetett akadálya az új terület kibontakozásának; 2012-ben, amikor egy uniós direktíva következtében országos hullám indult a baromfitelepek modernizálására, a Hat-Agro kiugróan magas, 2,5 milliárd forintos árbevételt könyvelhetett el.

A tartástechnológiával áll összefüggésben a vállalat legfiatalabb üzletága is, melynek célja a baromfitelepek környezetkímélő, fenntartható működésének biztosítása. Ennek érdekében a Hat-Agro részt vesz energiahatékony légcserélő rendszerek telepítésében, illetve a jövőben létrehoznának egy veszélyes műanyaghulladékok újrahasznosítására szakosodott üzemet is.

"Üzleti szemléletünk a folyamatos megújulásról szól" - összegzi a cég filozófiáját Pásztor Attila. "A közeljövő egyik célja, hogy az egyetemekhez közelebb kerülve olyan fiatal szakembereket is megszólítsunk, akik segíthetnek abban, hogy a Hat-Agro továbbra is friss és korszerű maradhasson."

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.