valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

http://valasz.hu/uzlet/van-e-ertelme-betiltani-a-muanyagszatyrot-es-a-szivoszalat-129146

Gazdaság

Titkos adatszoba nyílik a magyar kormány számára

/ 2015.03.26., csütörtök 11:15 /
Titkos adatszoba nyílik a magyar kormány számára

Még a napokban megnyílik az Erstében az az adatszoba, ahol a kormány, illetve az EBRD szakértői tájékozódhatnak a bank helyzetéről. Nagyinterjúnk a pénzintézet elnök-vezérigazgatójával a friss Heti Válaszban.

Még a napokban megnyílik az Erstében az az adatszoba, ahol a kormány, illetve az EBRD szakértői tájékozódhatnak a bank pénzügyi helyzetéről. A vételárral kapcsolatos részletek majd csak ezután dőlnek el – mondta az Erste Bank elnök-vezérigazgatója a Heti Válasznak arra a kérdésre, hogy az állam végül mekkora tulajdonrészt fog vásárolni a pénzintézetben, s ahhoz tőkeemelés vagy részvényvásárlás útján jut-e hozzá. Jelasity Radován az EBRD, a magyar állam és az Erste Bank között megkötött együttműködés végrehajtásának csúszását többek között azzal indokolta, hogy az utóbbi hetekben túl „sok energiát kötött le a pénzügyi kormányzatnál a brókerbotrány, az Erste pedig a Citibank akvizíciós ajánlatán dolgozott. De ettől még senki sem állt el az ügylettől”.

Az Erste az utóbbi három évben több mint 30 százalékkal, 400 ezer fölé növelte a munkabéres ügyfeleinek számát, s most azt reméli, „hogy a kivonuló Citibank lakossági ügyfeleit is neki sikerül majd átvennie”. Nem volt könnyű azonban elfogadtatni a bécsi központtal és a hitelintézet osztrák tulajdonosaival, hogy a növekedésnek az akvizíció az egyik járható, de korántsem könnyű útja, ráadásul óriási kihívást jelent a banki elszámoltatás és a forintosítás idején.

Az ismert bankár az interjúban beszél a brókerbotrány tanulságairól, a szerbiai devizahitelesek problémájáról, elmondja a véleményét a magyar megoldásról, s megjegyzi: egyáltalán nem örül annak, hogy a kormány a svájcifrank-alapú autókölcsönöket nem forintosította. Jelasity Radovántól azt is megkérdeztük, mi volt a szerepe Simor András ex-jegybankárnak a háromoldalú ügyletben, s vajon az Erste a Citibank után a Raiffeisen magyar érdekeltségeit is bekebelezi-e.

Részletek a Heti Válasz március 26-i számában. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.