Repülőgép-szimulátorral felszerelt oktatóközpont lesz a Budapest Airporton

/ 2013.04.25., csütörtök 15:31 /

A tervek szerint május elején adják át a Wizz Air Magyarország oktatási központjának a holland Flight Simulation Company-val (FSC) együttműködésben épülő Airbus-320-as szimulátorát Budapest Airport Zrt. épületében, ahol korábban a Malév szimulátora működött – közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a repülőgép-szimulátorok üzemeltetésére szakosodott FSC berendezésének segítségével a Wizz Air saját budapesti központjának tőszomszédságában működtetheti majd személyzeti oktató központját. A Wizz Air több mint negyven A-320-ast üzemeltet.

A szimulátort üzemeltető FSC a Budapest Airporttal tízéves bérleti szerződést kötött az épületre.

A repülőgép szimulátor a pilóták adott géptípusra szóló repülési engedélyének (szakszolgálati engedély) kiadásához és a rendszeres hatósági ellenőrző vizsgák megújításához szükséges.

A berendezés egy működő pilótafülke, amely valósághű pilótaoktató programok végrehajtására szolgál. A szimulátor a légiutas-kísérők oktatására is alkalmas, miután az FSC különféle fedélzeti biztonsági berendezéseket is telepített bele.

Rosta

Lukácsy György

Rosta legközelebb hétfő reggel 8-tól. A hét bejegyzései a Rosta címre kattintva olvashatók!

Itt épülhetnek újabb BuBi-állomások!

Huszonegy gyűjtőállomással és ötven új kerékpárral bővülhet a Mol Bubi közbringarendszer. A javaslatról jövő szerdán dönthet a Fővárosi Közgyűlés.

Miről szól a japán parlamenti választás?

November 21-én Abe Shinzo japán miniszterelnök feloszlatta a tokiói Parlament alsóházát és december 14-ére előrehozott választásokat írt ki. A szigetországban tehát a karácsonyi dekoráció kihelyezésével párhuzamosan elkezdődött gyakorlatilag a kampány szezonja, amely fejleményre pár hónappal ezelőtt nem sokan számítottak.

Erősödött a forint!

Erősödött pénteken a forint az euróval szemben, a héten összesen 0,6 százalékos nyereségre tett szert.

Igazolódott, amit mindenki sejtett Ukrajnában

Moszkvai hátszéllel pörgetik a kelet-ukrajnai oroszbarát igazgatási gépezetet – vallotta a szakadárok egyik vezetője egy német újságnak. Ihor Martinov részletesen beszélt a támogatásról.