Repülőgép-szimulátorral felszerelt oktatóközpont lesz a Budapest Airporton

/ 2013.04.25., csütörtök 15:31 /

A tervek szerint május elején adják át a Wizz Air Magyarország oktatási központjának a holland Flight Simulation Company-val (FSC) együttműködésben épülő Airbus-320-as szimulátorát Budapest Airport Zrt. épületében, ahol korábban a Malév szimulátora működött – közölte a Budapest Airport az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a repülőgép-szimulátorok üzemeltetésére szakosodott FSC berendezésének segítségével a Wizz Air saját budapesti központjának tőszomszédságában működtetheti majd személyzeti oktató központját. A Wizz Air több mint negyven A-320-ast üzemeltet.

A szimulátort üzemeltető FSC a Budapest Airporttal tízéves bérleti szerződést kötött az épületre.

A repülőgép szimulátor a pilóták adott géptípusra szóló repülési engedélyének (szakszolgálati engedély) kiadásához és a rendszeres hatósági ellenőrző vizsgák megújításához szükséges.

A berendezés egy működő pilótafülke, amely valósághű pilótaoktató programok végrehajtására szolgál. A szimulátor a légiutas-kísérők oktatására is alkalmas, miután az FSC különféle fedélzeti biztonsági berendezéseket is telepített bele.

Rosta

Somogyi Marcell

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

A BBC-nek pakolt ki az exjobbikos

A Jobbikot továbbra is keményvonalasok alkotják, ami határt szab a párt mérséklődésének – mondta a BBC-nek Szegedi Csanád, aki három éve azért lépett ki a Jobbikból, mert kiderült róla, hogy zsidó.

Ekkora alázásban régen volt része Amerikának

Bár az elmúlt hetekben is lőttek, robbantottak és vágtak ezerrel szerte a nagyvilágban, az április legnagyobb jelentőségű eseménye alighanem a kínai vezetésű Ázsiai Infrastrukturális Befektetési Bank (AIIB) kezdőcsapatának meghirdetése volt. Lehet, hogy évtizedek múlva történelmi mérföldkőként, az amerikai hegemónia végének kezdeteként emlékezünk majd e bank megalakulására.

Nemzetközi körözést adtak ki Markó Attila ellen

Nemzetközi körözést adott ki a román rendőrség Markó Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) korrupcióval gyanúsított, Magyarországon tartózkodó volt parlamenti képviselője ellen.