Gazdaság

Újabb távolsági buszjáratok leállítását tervezi a fejlesztési tárca

/ 2012.04.13., péntek 08:10 /
Újabb távolsági buszjáratok leállítását tervezi a fejlesztési tárca

Továbbra is vizsgálja az utazási kedvezmények szűkítésének lehetőségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Fónagy János politikai államtitkár a Heti Válasz április 12-i számában megjelenő interjúban elmondja: az biztos, hogy még egy ideig megmaradnak a hat éven aluliak, a 65 éven felüliek, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők esetében a jelenlegi kedvezmények.


A többiek - így az álláskeresők, a költségvetési foglalkoztatottak vagy a magyar igazolvánnyal rendelkezők - esetében a kedvezmények átalakítása és felszámolása azonban nem egyik pillanatról a másikra fog végbemenni.

Még az is elképzelhető, hogy nem szűkül a kedvezményben részesülők köre, viszont a kedvezményt csak meghatározott napszakban lehet majd igénybe venni. Az utazási juttatások átalakításának célja ugyanis, hogy 20-25 milliárd forintot spóroljon meg az állam.

A közösségi közlekedésben meglévő párhuzamosságok felszámolása együtt jár majd a 24 Volán-társaság átszervezésével is. Az államtitkár szerint jó, ha hat megmarad belőlük. Az április 12-én megjelent hetilap, mely digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható, azt is megtudta, hogy a fejlesztési minisztérium mikor tervezi megszüntetni a Zalaegerszegről, Pécsről, Békéscsabáról vagy Szolnokról a fővárosban induló buszjáratokat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.