valasz.hu/uzlet/tagas-ter-sokkal-nagyobb-onallosag-van-az-eurozonan-kivul-velekedett-a-kormanyfo-65591/

http://valasz.hu/uzlet/tagas-ter-sokkal-nagyobb-onallosag-van-az-eurozonan-kivul-velekedett-a-kormanyfo-65591/

Gazdaság

Van igazság: eljárás indult a fogyasztóit megsarcoló gázszolgáltató ellen!

/ 2016.07.15., péntek 10:15 /

Akár több tízezer forintos bírságot is kiszabott a Tigáz a gázszámlát egy-két napos csúszással kiegyenlítő fogyasztóira. Nem volt jó ötlet.

Épp egy hete írtunk arról, hogy egy friss törvénymódosításnak köszönhetően hogyan sarcol meg akár több tízezer forintra fogyasztókat a Tigáz egy-két napos fizetési késedelem miatt is.

A vészkiáltás nem maradt foganat nélkül: mivel az előzetes értesítés nélkül behajtási költségátalány miatt közel 1500 bejelentés érkezett a hatósághoz, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) eljárást indított a cég ellen, hogy eljárásuk megfelel-e a jogszabályoknak.

Ahogy a Világgazdaság Online írja, a törvény lehetőséget ad a szolgáltatóknak a tételenként 40 eurós behajtási költségátalány megállapítására, annak alkalmazását azonban nem teszi kötelezővé. A Tigáz pedig nem jelezte sem a hivatalnak, sem a felhasználóknak, hogy élni kíván ezzel a lehetőséggel, és nem kezdeményezte üzletszabályzatának ennek megfelelő módosítását sem. Ennek ellenére egy évre visszamenőleg kiveti a bírságot, ráadásul úgy, hogy a 40 eurót a késedelmes napok számától és az összeg nagyságától függetlenül rója ki.

A hivatal ezért egyeztetést kezdeményezett a szolgáltatóval, mely után a Tigáz elismerte, hogy bizonyos esetekben hibásan alkalmazta a jogszabályt. A MEKH írásos nyilatkozattételre szólította fel a céget, és vizsgálja, hogy a társaság pontosan milyen fogyasztói körben, mekkora mértékben, milyen feltételekkel és tájékoztatás mellett alkalmazza a behajtási költségátalányt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.