Gazdaság

Az aranybefektetéseket kevésbé érintette a végtörlesztés

/ 2012.02.26., vasárnap 12:23 /

A megtakarítások közül jellemzően nem az aranybefektetésekhez nyúltak a devizaalapú jelzáloghitelek végtörlesztésekor az emberek. A nemesfémek magyarországi forgalmazására specializálódott Conclude Befektetési Zrt. tapasztalatai alapján a náluk kezelt aranybefektetéseknek mindössze 2-3 százalékát szabadították fel kifejezetten végtörlesztési céllal az ügyfelek.

„Ha likvid forrásokra van szükségük, jellemzően nem a nemesfémekhez nyúlnak az emberek" - mutat rá Juhász Gergely, a Conclude Zrt. vezérigazgatója.

A szakember szerint a fizikaiarany-megtakarításoknak van létjogosultsága a hazai befektetési palettán, a befektetők azonban általában egyfajta menekülési lehetőségként tekintenek a nemesfémekre. Jellemzően akkor fordulnak a nemesfémek felé, amikor az egyéb befektetések iránti bizalom megrendül, holott a tavalyi év is azt bizonyítja, hogy az arany biztos nyereséggel kecsegtető eszköz a megtakarítások gyarapítására.

A Conclude Zrt. adatai szerint míg 2011. január 1-jén egy uncia arany 1.060 eurót ért, addig a december 30-i záróár már elérte az 1.204 eurót, ami 13,5 százalékos éves növekedést jelent. A befektetések forintban számított értékét tovább növelte a forint-euró keresztárfolyam változása, hiszen a közös európai valuta árfolyama 2011. január 1-jén 277 forint volt, december végére pedig az árfolyam elérte a 320 forintos határt. Ennek a két ármeghatározó elemnek az együttes változása révén a befektetők akár 22-28 százalékos nyereséget is realizálhattak éves szinten fizikaiarany-befektetéseik után.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.