Így lett csoda az ózdi romhalmazból: a Digitális Erőműben jártunk

„Digitális erőmű” épült fel az ózdi kohászati művek romjain, benne filmtörténeti élményparkkal. Bar a magyar filmnek nem az illúziókeltés a fő erőssége, a kulturális innovációtól olyan sokat várnak, mint egykor az acélművektől. Riportunk a friss Heti Válaszban!

Schmidt Mária: „A baloldal fikakultúrájának centrumában a semmi áll”

„Ha ebben a kényes helyzetben az európai elit továbbra is a homokba dugja a fejét, és közben az egyre mélyebb integrációt erőlteti, az unió egyébként is recsegő-ropogó építménye simán összedőlhet” – hangzott el a Századvég Alapítvány keddi konferenciáján. Schmidt Mária, Maróth Miklós, Lánczi Tamás és Tuzson Bence a Brexit utáni Európa útkereséséről és a migrációs válságról.

Miért hibás a szülőtartási törvény?

Pszichológiai evidencia, hogy a belső motivációk, az ember szabadságából származó döntések jóval erősebb és tartósabb cselekvéseket hoznak létre, mint a külső ösztönzők vagy akár kényszerek.

Meg lehet élni ma az irodalomból?

Az idei könyvhétre jelent meg Móricz Zsigmond Naplójának harmadik kötete, melyben egy megfáradt író keserű könyvelővé válásának lehetünk tanúi. Párhuzamok múlt és jelen között a friss Heti Válaszban.