A hét képekben

Több megrázó esemény is történt az elmúlt napokban.

Stratfor: Hruscsovhoz hasonlóan Putyint is belülről mozdíthatják el

George Friedman, a Stratfor nevű amerikai agytröszt magyar származású, Budapesten született igazgatója azt írta friss elemzésében, hogy Putyinnak nem ártana tanulmányoznia elődei sorsát. Az orosz államfő végzetes tévedései hatalmának összeomlásához vezethetnek.

Behúzzák a kéziféket az uniós bevándorlás vitájában?

Finomhangolná a migráns uniós állampolgároknak járó szociális ellátás szabályozását az Európai Bíróság egyik főtanácsnoka, aki szerint automatikusan nem kellene megtagadni a segélyt azoktól a bevándorlóktól, akik korábban már dolgoztak a fogadó országban, de elveszítették az állásukat.

Egyedülálló magyar ötletek: Ivócsap, Szegények Szabadalma

Négy fiatal tervező tavaly ősszel mutatta be a jórészt kihasználatlan városi tűzcsapokra építő Ivócsap nevű ötletét. Kezdeményezésük nemrég egy egészen új magyar lehetőség, a Szegények Szabadalma segítségével került védelem alá.

Pécs szintet lép- Komoly változások és tervek

Megélhet-e egy város a kultúrából, tudja-e e hasznosítani az Európa Kulturális Fővárosa program miatt megépült intézményeket, labdába rúghat-e egy vidéki koncertterem, s mit üzen mindehhez a Zsolnay család a múltból? Részletek a friss Heti Válaszban.