Miről szól a japán parlamenti választás?

November 21-én Abe Shinzo japán miniszterelnök feloszlatta a tokiói Parlament alsóházát és december 14-ére előrehozott választásokat írt ki. A szigetországban tehát a karácsonyi dekoráció kihelyezésével párhuzamosan elkezdődött gyakorlatilag a kampány szezonja, amely fejleményre pár hónappal ezelőtt nem sokan számítottak.

Igazolódott, amit mindenki sejtett Ukrajnában

Moszkvai hátszéllel pörgetik a kelet-ukrajnai oroszbarát igazgatási gépezetet – vallotta a szakadárok egyik vezetője egy német újságnak. Ihor Martinov részletesen beszélt a támogatásról.

Erős szavak – így üzent Orbán Putyinnak

Magyarország egyszerre gazdasági sikertörténet és politikai fekete bárány Európában, a „Szovjetunióval közös határból pedig egyszer már „elég volt”, ezért a független Ukrajnát támogatni kell – mondta Orbán Viktor kormányfő a németországi Baden-Badenben, a Családi Vállalkozásokért Alapítvány rendezvényén. A miniszterelnök szerint Európában a táncrendet az amerikaiak és az oroszok diktálják.

Juncker kínos helyzetbe került Brüsszelben

Magyarázkodással kezdte ciklusát Jean-Claude Juncker. Még be sem rúgta az új Európai Bizottság motorját, máris nyakába szakadt a Luxleaks botrány. Elemzésünk a friss Heti Válaszban.

Tarkójukon Orbán „hideg lehelete” – Gyurcsány elárulta, mitől fél

Gyurcsány Ferenc véleménye szerint a kormány intézkedései ellen az elmúlt hetekben tiltakozó mozgalmaknak és az ellenzéki pártoknak nem lehet más a céljuk, mint a parlamenti ciklus felére kikényszeríteni az előre hozott választásokat - a Demokratikus Koalíció elnöke erről a párt IV., szombati, budapesti kongresszusán beszélt.