Margaret Thatcher volt tanácsadója állt ki Orbán Viktor mellett

A mai liberális demokráciák olyan intoleráns társadalmak, melyek nélkülözik a klasszikus liberalizmus lényegét, a szabadságot – állítja Anthony O’Hear. Margaret Thatcher egykori tanácsadója a hívők tiszteletét kéri számon a britközéletben, de szót veszteget Orbán Viktor illiberalizmusról mondott szavaira is. A Buckingham University filozófiaprofesszorával készült interjút a friss Heti Válaszban közöljük.

Több területet kiszerveznek Szijjártó alól

Egy módosító javaslatnak alapján a brüsszeli állandó képviselet szakmai irányítását és a munkáltatói jogok gyakorlását is Lázár János hatáskörébe utalnák.

A férfiakból csak a hímivarsejtjeikre lesz szükség?

A világ arculatát formáló két óriás, a Facebook és Apple azzal csalogatja a női munkavállalókat, hogy kifizeti petesejtjeik lefagyasztását, ha később akarnának szülni. Egy olyan világ kezdetén állunk, amelyben a férfiakból csak a hímivarsejtjeikre lesz szükség? Vagy a nők végletes kizsákmányolása érkezett el? Meghökkentő összeállítás a friss Heti Válaszban.

Most mi tiltunk ki amerikaiakat – már készül a lista

Legalábbis a Figyelő címlapsztorija szerint. A gazdasági lap úgy értesült, a kormányzati törekvés világos: „méltó választ adni Washingtonnak”. Mi pedig ennél méltatlanabbat el sem tudnánk képzelni.

Orbán minisztere: „Sokkal nagyobb a baj, mint gondoltuk!”

Tartok tőle, hogy ami most a Közel-Keleten történik, az új történelmi korszak kezdetét jelzi. Ez nagyon rossz hír” – mondja a friss Heti Válaszban Hende Csaba. A honvédelmi miniszter szerint olyan erő felemelkedésének vagyunk tanúi, amely a legrosszabb álmainkat látszik valóra váltani.

Megvan, mikor dől el a kétharmad sorsa

Azok a választópolgárok, akik a szavazás napján nem tartózkodnak Magyarországon, február 14-én 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.

„Nem bízom a szisztémában”

Már fut a magyar mozikban a Délibáb című eastern. A rendezőt kérdezzük csicskáztatásról, arról, miért néznek fel az emberek a kocsmaasztal mellől, és hogy miért nem pályázik többé az Andy Vajna vezette filmalaphoz. Interjú Hajdu Szabolccsal, aki a korábbi hírekkel ellentétben nem vándorol ki Mexikóba. Helyette Las Vegasba megy forgatni.