Kína hittérítőket küld a világba

Hol épül évente a legtöbb templom? Melyik országban lesz egy-két évtized múlva a legtöbb keresztény? Valószínűleg kevesen sejtik, hogy a válasz mindegyik kérdésre: Kína. Az ateista kommunista párt vezette országban a vallások új virágkorukat élik, ugyanakkor továbbra sem életbiztosítás valamely hívő közösség tagjának lenni. Összeállításunk a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

Kemény üzenetet kapott a román kormány

Petícióban szólították fel a Sepsiszentgyörgyön tüntető magyarok a román kormányt arra, hogy hagyjon fel a magyar jelképek üldözésével.

Rátámadt a rendőrökre – agyonlőtték

Francia rendőrök megöltek egy férfit az ország nyugati részén található Joué-les-Tours rendőrörsén, aki késsel támadt rájuk, miközben azt kiabálta, hogy Allah Akbar.

Nagy pofon lenne Putyinnak az új ukrán–lengyel gázvezeték

Egy új, Lengyelországot Ukrajnával összekötő gázvezeték építésének az előkészítéséről írt alá megállapodást a Gaz-System lengyel gázvezeték-üzemeltető és a Ukrtransgaz ukrán gázforgalmazó. Ennek segítségével napi 80 millió köbméterre bővülhet Ukrajna gázimportja Lengyelország felől, ami gyakorlatilag teljesen kiválthatja az orosz importot.

Az FBI szerint Észak-Korea áll a Sony elleni támadás mögött

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) pénteki közlése szerint a Sony Pictures elleni hackertámadás és fenyegetőzés mögött a phenjani kormány áll. Barack Obama amerikai elnök válaszlépéseket ígért, míg egy észak-koreai diplomata visszautasította a vádat. A Sony vezetője kijelentette egy interjúban, hogy nem tettek le az ázsiai sztálinista diktatúrát sértő filmjük forgalmazásáról.

Miért éri meg előrefizetős mérőre váltani?

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport előrefizetős mérő programja kiszámítható, kényelmes, energiatudatos áramfogyasztást kínál.

„A nő dolgozzon, tartsa el magát, ne legyen a háztartás rabja”

Hatalmas várakozás előzte meg az idén februárban, életének 102. esztendejében elhunyt, visszavonultan élő Radnóti Miklósné naplójának megjelenését.Vajon miért ragaszkodott ahhoz, hogy csak halála után kerüljenek nyilvánosságra az 1935 és 1946 között született feljegyzései? Összeállításunk a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.