Meg akar halni? Egymillió forint lesz!

A belga társadalom nagy többsége támogatja az eutanáziát. Tavaly 1800-an adtak be eutanáziakérvényt. Naponta átlagosan öt (!) ember öli meg magát az orvosok segítségével. Svájcban pedig üzlet is épül a „kegyes halálra”.

Ma döntenek Navracsicsról

Ma déltájban szavaz az Európai Parlament az új összetételű Európai Bizottságról.

Újabb diplomáciai pofont kaphat Magyarország

Több ország diplomatája is megerősítette érdeklődésünkre, hogy komoly veszélybe került a jövőre tervezett magyar soros elnökség a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA) élén.

Amerikából üzenik: Orbán nem Putyin

Könyvbemutató helyett ezúttal a sajtószabadság helyzetét vizsgáló misszió élén érkezett szülőhazájába Kati Marton. A magyar–amerikai írónő a szerdán megjelenő Heti Válaszban azt mondja: Magyarországon nincs veszélyben az újságírók élete.

Putyin már 2008-ban fel akarta osztani Ukrajnát?

A lengyel parlament elnöke szerint pontatlanul idézte őt a Politico amerikai portál abban az interjúban, amelyben arról beszélt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök 2008-ban azt javasolta Donald Tusk akkori lengyel miniszterelnöknek, hogy a két ország ossza fel egymás között Ukrajnát.

Újabb ország sodródik az Iszlám Állam elleni háborúba

Miközben minden szem az Iszlám Állam (IÁ) iraki és szíriai hadjáratára figyel, kevésbé szembetűnő, de legalább annyira robbanásveszélyes helyzet van kialakulóban Libanonban, mert az ottani Hezbollah síita szervezet is belesodródott a szunnita felekezetű dzsihadisták ellen Szíriában vívott harcba.

Meggyógyulhatott az ebolás spanyol ápolónő

Negatív lett az első tesztje a spanyol ápolónőnek, aki egy Afrikából hazaszállított misszionárius ápolása közben fertőződött meg. Ebola-ügyben ez az első sikere az eddig botladozó spanyoloknak.

Elhunyt Oscar de la Renta

Saját márkáját az 1960-as években alapította New Yorkban, és szinte azonnal világhírűvé vált.