Majdnem biztos: egy katolikus autóversenyző lesz az új francia elnök

Egy konzervatív katolikus autóversenyző lehet a következő francia elnök. Legalábbis a nehezén már túl van: a jobboldali előválasztást megnyerte, méghozzá úgy, hogy nem ígért könnyű megoldásokat. François Fillon portréja a friss Heti Válaszban.

Már megint nem értjük Donald Trumpot

Az elitek ellen harcot hirdető megválasztott amerikai elnök miniszterjelöltjeit leginkább a Forbes-listákon érdemes keresni. Hogy fogják így képviselni a dühös kisembereket?

„Elegem van Romániából” – a holnapi nemzeti ünnep elé

A magyarok az ő identitását is alakítják, állítja az erdélyi autonómiamozgalom legfőbb alakja. Sabin Ghermannal, az Erdély–Bánság Liga megalapítójával „köszöntjük” a román nemzeti ünnepet.

Újabb törvénnyel kényszerítik ki a gyerekeiktől szüleik eltartását

Angliában tavaly óta már nem az infarktus és a rák a legfőbb halálok, hanem az idősek szellemi leépülése. A hír azért drámai, mert a demencia kezelési költsége nagyobb, mint a ráké és az infarktusé együttvéve. Gondolt vajon a magyar parlament erre, amikor újabb törvénnyel kényszerítik ki a gyerekeiktől szüleik eltartását? Részletek a csütörtöki Heti Válaszban.

Meg fog lepődni: a piaristák építik Budapest legdrágább luxuslakásait

Prémiumkategóriás irodát terveztek a piarista gimnázium tetejére, luxuslakásokat építenek a rend telkén, és társadalmi hasznosságú befektetési alapot gründolnak. Interjú Eszter Elemér és Wildner Ágost katolikus üzletemberekkel a friss Heti Válaszban a profitminimalizálásáról.

MikulásGyár a Lurdy Házban ünnepi programokkal

A MikulásGyár Európa legnagyobb, legismertebb és legelismertebb szervezett karitatív akciója idén 12. alkalommal gyűjt rászorulók számára a Felvonulási téri gyűjtőhelyen kívül a Lurdy Házban és hét vidéki helyszínen is.

A nagy túlélő lelép – Gyárfás Tamás bukása

Kevés hozzá fogható túlélőt ismerünk; sem a politikai széljárás változása, sem a többszörös médiafelfordulás, sem semmilyen botrány nem tudta megingatni pozícióját. Egészen mostanáig.