valasz.hu/vilag/az-emberiseg-kihalasara-figyelmeztetett-a-jurassic-world-filmek-ihletoje-crichton-128934

http://valasz.hu/vilag/az-emberiseg-kihalasara-figyelmeztetett-a-jurassic-world-filmek-ihletoje-crichton-128934

Megszűnik a Financial Times Deutschland

/ 2012.12.07., péntek 14:08 /

Tizenkét év után megszűnik a Financial Times Deutschland gazdasági napilap. Csütörtökön nyomtatták az utolsó példányt.

Egy nyomdász mutatja a Financial Times Deutchland utolsó kiadásának egyik példányát egy berlini nyomdában 2012. december 6-án. Fotó: MTI/EPA/Stephanie Pilick

A 2000-ben alapított lap egyetlen évben sem volt nyereséges, a 2008 óta tartó pénzügyi válság nyomán pedig tovább csökkent a hirdetésekből származó bevétel. A lap december 7-én jelenik meg utoljára, és akkor szűnik meg internetes kiadványa is.

A Capital című gazdasági magazint a kiadó továbbra is fenntartja, de Hamburg helyett Berlinben szerkesztik majd.  A másik két kiadvány, az Impulse és a Börse online jövőjéről még nincs végleges döntés, elképzelhető, hogy eladják, vagy a kiadón belül találnak valakit, aki kivásárolja őket, amennyiben egyik opció sem lehetséges, akkor ezeket is megszüntetik.

A döntés nyomán 314 közvetlen munkatárs állása került veszélybe, további félszázat pedig a kiadó környezetében érintenek az intézkedések.

A kiadó a költségek lefaragása érdekében 2008-ban Hamburgban vonta össze a gazdasági médiát, és bár jelentős megtakarításokat értek el, ez nem bizonyult elegendőnek - közölte a Bertelsmann AG médiakonszernhez tartozó Gruner + Jahr.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.