5+1 gyötrő kérdés a felvilágosult nyugati elithez a Trump-győzelem után

/ 2016.11.09., szerda 13:13 /
5+1 gyötrő kérdés a felvilágosult nyugati elithez a Trump-győzelem után

1. Biztos, hogy jó ötlet volt állandóan rasszizmusról beszélni? Állandóan a bőrszínnel jönni, amíg a fehérek rájöttek, hogy ha az amerikai feketéknél, latinóknál elfogadható, természetes, sőt elvárható, hogy a bőrszínük szerint szavazzanak, akkor esetleg ugyanezt ők is megpróbálhatják?

2. Lehet-e egyidejűleg azzal érvelni, hogy

a, lehetetlen az egész mexikói határra falat emelni;

b, a fal, kerítés stb. amúgy sem tartaná távol a bevándorlókat, azok mindenképp jönni fognak.

Ugyanakkor

c, nem szabad Trumpra szavazni, mert falat épít és ezzel megállítja az amerikai álom által vonzott, szorgos, jóravaló emberek bejövetelét.

3. Biztos, hogy jó ötlet volt szánalmasnak, tudatlannak, bigottnak stb. nevezni azokat, akik elgondolkodtak azon, hogy ne Clintonra szavazzanak?

4. Még mindig azt tartják-e a legfontosabb témának, hogy a transzneműek melyik vécét használják?

5. Vagy hogy fontosabb-e az egyetemeken tanulók lelkivilágát védeni a jobboldali véleményektől, mint a munkahelyeket az olcsó kínai importtól?

+1 És végül: hogyan lehet elhinni bármit azokból a forgatókönyvekből, amelyek azt próbálják megjósolni, milyen lesz a Trump-elnökség? Hiszen mégis csak azoknak a forgatókönyveiről beszélünk, akik azt sem tudták megjósolni, hogy egyáltalán lesz Trump-elnökség.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.