A brit kormányépületekben már az iszlám jog uralkodik!

/ 2016.02.02., kedd 17:45 /
A brit kormányépületekben már az iszlám jog uralkodik!

Ez nem a hírcsárda: tilos alkoholt fogyasztani az iszlám konzorciumnak átadott londoni minisztériumi épületekben.

Lépésről lépésre iszlamizálódik Nyugat-Európa, és ez nem valami elvont fogalom, hanem nagyon is valóságos változásokat jelent. A brit parlamenti képviselők például lehet, hogy lemondhatnak a munkahelyi sörözésről, mivel a minisztériumi épületben, ahova hosszú évekre átköltözne a parlament, már iszlám alkoholtilalom van.

Ezt az elképesztő hírt a The Daily Mail tette közzé, amit szokás lenézni hangzatos címei és bulváros tempója miatt, de a jelek szerint mégiscsak igaz, mert a legtekintélyesebb – hisztériakeltéssel általában nehezen vádolható – brit napilap, a The Times is hasonlóan számol be róla.

Úgy kezdődött az egész, hogy elkezdték tervezgetni, hova költözhetne át a brit parlament, ameddig a világhírű Westminster-palotát felújítják. Minden idők legnagyszerűbb parlamenti épülete ugyanis reménytelenül elöregedett, 1950 óta csak toldozgatják-foldozgatják, belső terei azbeszttel szennyezettek, ezért a felújítást előkészítő szakértők azt javasolják, hogy ürítsék ki évekre az egész házat, mivel a képviselők ülésezése mellett lehetetlen rendes rekonstrukciót csinálni. Az egész iszonyú sok pénzbe fog kerülni, és mindenki nagyon tart a vele járó bonyodalmaktól, ezért legalább tíz éve halogatják a döntést, de most talán rászánják magukat. (Zárójel: természetesen azonnal megjelentek azok a hangok, hogy itt az ideje a Westminstert végleg otthagyni, megszabadulni a történelem ballasztjától, és építeni egy modern parlamentet valahol a külvárosban.)

Az építkezés idejére kell találni egy helyet, ahol a parlament ideiglenesen – legalább hat évig –ülésezhet, és felmerült helyszínként az Egészségügyi Minisztérium épülete (lásd fenn a képen), mivel közel van a Whitehall többi kormányzati épületéhez meg a képviselői irodaházhoz.

Innen következik az abszurd rész: kiderült, hogy a minisztérium székházát két másik minisztériumi irodaházzal együtt 2014-ben a kormány csendben eladta egy iszlám konzorciumnak, és azóta visszabéreli tőlük. Cameronék ugyanis kitalálták, hogy Londont a nyugat-európai iszlám pénzügyi rendszer központjává teszik. Az iszlámban tilos kamatot szedni, de ezt áthidalják a szukuknak nevezett kötvények segítségével. A kötvényt vásárló befektetők nem kamatot, hanem nyereségrészesedést kapnak. Így már vallásilag is rendben van az ügylet, és hogy még inkább rendben legyen, a szerződésbe belefoglalták, hogy az épületekben nem folyhat a sária előírásait sértő tevékenység, például alkoholfogyasztás.

Egy brit minisztériumban tehát ma nem lehet alkoholt árusítani, és ha a képviselők odaköltöznének a Westminster-palotából – ahol hagyományosan több bár és kávézó szolgálja a kényelmüket –, akkor kénytelenek lesznek lemondani róla, hogy egy pohár bor mellett beszéljék meg az ügyeiket. Sic transit, de tényleg.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.