valasz.hu/vilag/miert-nem-beteg-a-horvat-foci-129122

http://valasz.hu/vilag/miert-nem-beteg-a-horvat-foci-129122

A legjobb gratuláció Orbán Viktornak

/ 2018.04.09., hétfő 19:15 /

Nem nagyon volt olyan komolyan vehető európai vezető, aki ne gratulált volna a miniszterelnöknek zsinórban harmadik választási győzelméhez.

Köztük volt Orbán Viktor egykori lengyel miniszterelnök kollégája, az Európai Tanácsot elnöklő Donald Tusk – a Fidesszel az Európai Néppártban szövetséges lengyel Polgári Platform politikusa –, aki ezt írta:

„Kedves Miniszterelnök Úr, Kedves Viktor!

Az Európai Tanács nevében szeretnék gratulálni a tegnapi választási eredményhez.

Miniszterelnökként betöltött újbóli hivatali ideje alatt számítok önre, hogy konstruktív szerepet játszik az EU-s egységünk fenntartásában.

Várom, hogy ismét együtt dolgozzak önnel az Európai Tanácsban!

Üdvözlettel,

Donald Tusk”

EU. Konstruktív szerep. Egység.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.