Amerikai képviselők tiltakoznak Tőkés László miatt

/ 2014.01.31., péntek 11:05 /

Frank Wolf és James McGovern amerikai kongresszusi képviselők, a Tom Lantos emberjogi bizottság társelnökei tiltakozó levelet küldtek Traian Basescu román elnöknek, amiért Tőkés László kitüntetését Románia visszavette.

A levél kifejezi a képviselők meglepetését és mély csalódását, amiért az etikai bizottság visszavonta Tőkés csillagrendjét. Az amerikai politikusok több szempontból is aggasztónak tartják  Tőkés meghurcoltatását, többek között amiatt is, mert mindez a demokrácia korlátozását jelzi Romániában.

A képviselők arra kérik az elnököt, hogy mindent tegyen meg azért, hogy ezt az igazságtalan döntést minél előbb hatálytalanítsák.

Az Amerikai Magyar Szövetség nagyra értékeli Wolf és McGovern törvényhozók aggodalmát az  emberi jogok miatt, és reméli, hogy a levél hozzásegít a demokrácia két alapillére, az emberi jogok és a vallászabadság kiteljesedésében Romániában is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Így születik újjá a Múzeumkert

Budapest tele van történeti kertekkel, csak gyakran észre sem vesszük, hogy kertművészeti emlékekkel van dolgunk. A Magyar Nemzeti Múzeum kertjének megújítása példa lehet további parkok újjászületéséhez. A friss Heti Válaszban bemutatjuk a kertrekonstrukció terveit.

Magyarország adóparadicsom lett

A jelen körülmények között az a gazdaság jár jól, amely fel tudja hívni magára a tőke figyelmét; Európa országai ezen a téren is elkényelmesedtek – véli Pankucsi Zoltán, a Deloitte igazgatója. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Hamarosan a mozikban a Kincsem-film!

Március 16-tól látható a minden idők legdrágább magyar filmjeként beharangozott Kincsem. Herendi Gábor rendező a korszerű történelmi moziról, a nézőkért folyó versenyről és arról, mit keres a XIX. századi történetben Flour Tomi Mizuja. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Népesedési csőd szélén az ország – mutatjuk az okokat

Legutóbbi évértékelőjén Orbán Viktor elismerte: egy, ám annál életbe vágóbb területen, a demográfia katasztrófa megállításában nem sikerült az áttörés. A friss Heti Válaszban áttekintjük, hogy miért vagyunk népesedési csődhelyzetben.

A Momentum kivégzi az LMP-t, az Együttet és a Párbeszédet?

A Momentum a baloldalon azokra jelenti a legnagyobb veszélyt, akik lelkesen gyűjtötték neki az aláírásokat: az Együttre, az LMP-re és a Párbeszédre. Botka László közben gyurcsánytalanítaná a baloldalt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Mentsen életet egy mozdulattal!

Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, akik magukra hagyatva többségében halálraítéltek; kellő időben történő adekvát kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető.