Amerikai képviselők tiltakoznak Tőkés László miatt

/ 2014.01.31., péntek 11:05 /

Frank Wolf és James McGovern amerikai kongresszusi képviselők, a Tom Lantos emberjogi bizottság társelnökei tiltakozó levelet küldtek Traian Basescu román elnöknek, amiért Tőkés László kitüntetését Románia visszavette.

A levél kifejezi a képviselők meglepetését és mély csalódását, amiért az etikai bizottság visszavonta Tőkés csillagrendjét. Az amerikai politikusok több szempontból is aggasztónak tartják  Tőkés meghurcoltatását, többek között amiatt is, mert mindez a demokrácia korlátozását jelzi Romániában.

A képviselők arra kérik az elnököt, hogy mindent tegyen meg azért, hogy ezt az igazságtalan döntést minél előbb hatálytalanítsák.

Az Amerikai Magyar Szövetség nagyra értékeli Wolf és McGovern törvényhozók aggodalmát az  emberi jogok miatt, és reméli, hogy a levél hozzásegít a demokrácia két alapillére, az emberi jogok és a vallászabadság kiteljesedésében Romániában is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.