valasz.hu/vilag/a-vatikan-szakertoi-sem-hisznek-a-non-stop-medjugorjei-maria-jelenesekben-123937

http://valasz.hu/vilag/a-vatikan-szakertoi-sem-hisznek-a-non-stop-medjugorjei-maria-jelenesekben-123937

Amerikai képviselők tiltakoznak Tőkés László miatt

/ 2014.01.31., péntek 11:05 /

Frank Wolf és James McGovern amerikai kongresszusi képviselők, a Tom Lantos emberjogi bizottság társelnökei tiltakozó levelet küldtek Traian Basescu román elnöknek, amiért Tőkés László kitüntetését Románia visszavette.

A levél kifejezi a képviselők meglepetését és mély csalódását, amiért az etikai bizottság visszavonta Tőkés csillagrendjét. Az amerikai politikusok több szempontból is aggasztónak tartják  Tőkés meghurcoltatását, többek között amiatt is, mert mindez a demokrácia korlátozását jelzi Romániában.

A képviselők arra kérik az elnököt, hogy mindent tegyen meg azért, hogy ezt az igazságtalan döntést minél előbb hatálytalanítsák.

Az Amerikai Magyar Szövetség nagyra értékeli Wolf és McGovern törvényhozók aggodalmát az  emberi jogok miatt, és reméli, hogy a levél hozzásegít a demokrácia két alapillére, az emberi jogok és a vallászabadság kiteljesedésében Romániában is.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Trumpra figyel a világ

Gyász Manchesterben, elégedetlenség és káosz Dél-Amerikában, Trump első elnöki útja -ez volt a hét képekben.

Bemutatjuk a Heti Válasz legidősebb olvasóját!

A hét e heti embere annyira szubjektív választás, hogy magyarázatra szorul. Pottyondy Zsófia május 18-án töltötte be a 104. életévét. Ő a Heti Válasz legrégebben fiatal előfizetője.

 „Már meg mer szólalni a műszaki értelmiség is”

A mérnökök sokáig féltek, hogy rájuk sütik a politizálás bélyegét, de ez változóban van – mondja Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara leköszönő elnöke, akit korrupcióról és a lefújt olimpiáról is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Szenzáció: eddig nem ismert Lechner-épületeket azonosítottak

A magyar építészettörténet legizgalmasabb alakjáról számos mű látott már napvilágot. A frissen megjelent Lechner összes című pompás kötet szerzői nem érték be a korábbi eredmények számbavételével, van olyan épület, amit először ők azonosítottak. Részletek a friss Heti Válaszban.