Amerikai képviselők tiltakoznak Tőkés László miatt

/ 2014.01.31., péntek 11:05 /

Frank Wolf és James McGovern amerikai kongresszusi képviselők, a Tom Lantos emberjogi bizottság társelnökei tiltakozó levelet küldtek Traian Basescu román elnöknek, amiért Tőkés László kitüntetését Románia visszavette.

A levél kifejezi a képviselők meglepetését és mély csalódását, amiért az etikai bizottság visszavonta Tőkés csillagrendjét. Az amerikai politikusok több szempontból is aggasztónak tartják  Tőkés meghurcoltatását, többek között amiatt is, mert mindez a demokrácia korlátozását jelzi Romániában.

A képviselők arra kérik az elnököt, hogy mindent tegyen meg azért, hogy ezt az igazságtalan döntést minél előbb hatálytalanítsák.

Az Amerikai Magyar Szövetség nagyra értékeli Wolf és McGovern törvényhozók aggodalmát az  emberi jogok miatt, és reméli, hogy a levél hozzásegít a demokrácia két alapillére, az emberi jogok és a vallászabadság kiteljesedésében Romániában is.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

100 milliárd: Vajnáék ennyit nyernek, mi minimum ennyit bukunk

Újabb ítélet mutatja, hogy védhetetlen a kaszinóbiznisz szabályozása, amin Andy Vajna és néhány más vállalkozó tíz év alatt százmilliárdot kaszálhat, az adófizetők pedig még ennél is többet veszíthetnek. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért van ennyi arab orvos Magyarországon?

Öt év alatt megkétszereződött a nálunk praktizáló külföldi orvosok száma. Kivételes karriereket futnak be arab gyógyítók – de hogyan lett „kiadó” osztályvezetői állások egész sora, holott az orvosok tíz éve még tolakodtak értük? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Mennyire üthetik meg a Fideszt a Semjén- és Kósa-ügyek?

A Fidesz-politikusok ügyeivel kapcsolatos válaszok hiánya miatt elégedetlen híveket akarta lecsendesíteni, vagy revánsot jelentett be Orbán Viktor? Ez a kérdés, amióta a kormányfő március 15-én „erkölcsi, politikai és jogi elégtételről” beszélt. Válaszok a csütörtöki Heti Válaszban.