valasz.hu/vilag/elkepeszto-botrany-trump-szavai-miatt-az-nfl-balhe-teljes-hattere-125633

http://valasz.hu/vilag/elkepeszto-botrany-trump-szavai-miatt-az-nfl-balhe-teljes-hattere-125633

Az Amerikai Magyar Szövetség a Helsinki Bizottságnál tiltakozik

/ 2013.01.16., szerda 09:36 /

A legrégibb és legnagyobb amerikai magyar szervezet, az Amerikai Magyar Szövetség (AMSZ), amely mindig is támogatta a Helsinki Bizottságot az emberi jogokért, a demokráciáért vívott küzdelmében, levélben fordult Benjamin Cardin marylandi szenátorhoz, az amerikai Helsinki Bizottság elnökéhez.

Mivel a Helsinki Bizottság minden megnyilvánulása egyben erkölcsi ítélet is, az AMSZ aggodalmát fejezi ki a Magyarországot elítélő megjegyzések miatt, amelyekből nemcsak alapvető tények, de a határon túli magyar kisebbségek elleni diszkrimináció és intolerancia megemlítése is hiányzik. A közlemény így  akarva akaratlanul is felvetheti az elfogultság kérdését - állítja a levél. 

Magyarország az egyetlen ország, amely aggodalmat kelt Benjamin Cardinben, aki arra a következtetésre jut, hogy a magyar kormány nem lépett fel kellő erővel a felháborító antiszemita jelenségek ellen. Példaként Gyöngyösi Márton parlamenti megjegyzését hozza fel. „Az alábbi tények vajon módosíthatják-e a Helsinki Bizottság következtetését?" - teszi fel a kérdést Koszorús Ferenc elnök, és rámutat arra, hogy a magyar kormány azonnal elítélte Gyöngyösi megjegyzését, s a tiltakozó demonstráción a Fidesz frakcióvezetője is beszédet mondott. Hogy a Fidesz kezdeményezésére büntetnek minden bujtogató megnyilvánulást a magyar parlamentben, hogy az amerikai liberális és konzervatív magyarok egyaránt elítélték az antiszemitizmus bármilyen formáját, hogy a kormány Holokauszt Emlékbizottságot hozott létre, és hogy több mint 8000 holokauszt-túlélő nyugdíját felemelték.

„Az önök közleménye néma marad a magyarellenes törvényekkel és megnyilvánulásokkal szemben, ugyanakkor kérdőre vonja Budapestet, amiért törvényes lépéseket - az állampolgárság kiterjesztése - kíván tenni a határon túli magyarság védelmére"- írja Koszorús, és arra biztatja a Helsinki Bizottságot, hogy elveit ne csak Magyarországon, de a térség más országaiban is hangoztassa, nyilvánosan ítélje el azokat a magyarellenes jelenségeket, amelyek nemcsak feltevéseken, hanem tényeken alapulnak.

A liberális demokráciák alaptétele a kisebbségi jogok védelme - idézi a levél Ronald Laudert, a Zsidó Világkongresszus elnökét, majd a néhai amerikai  kongresszusi képviselő, Tom Lantos szavaival zárja levelét, amely szerint a védelmet minden vallási felekezetre, etnikumra, nemzetiségre, így a magyarokra  is ki kell terjeszteni.      

Rosta

Borbás Barna

Találkozunk 2016-ban!

Irodaszerekkel a gyermekek felzárkózásáért

A 100%-ban magyar tulajdonú I-COM Irodaellátás Kft. jótékonysági csomagjában szereplő Kapaszkodó Irodaszerek megvásárlásával szeptember közepétől úgy lehet támogatni az Ökumenikus Segélyszervezetet, hogy közben a termékek ára nem változott.

Őszi zenei programcsemegék Pécsett – Középpontban a karmester

Újra a zenéé a főszerep Pécsen a Zeneszüret Fesztiválon! A bor és kultúra fellegvárában október 5. és 10. között 22 helyszínen 35 program zajlik majd, a koncertek mellett flashmobok, kiállítások, filmklub, tematikus séták és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló zenekarok népesítik be a tereket, utcákat.

Ha ezt elolvassa, lehet, hogy elmegy a kedve a válástól

Döbbenetes a hasonlóság Cserna Antal és az általa alakított pap, Iván élete között: a Pécsi Nemzeti Színház előadásában, az Ádám almáiban játszott szerepéért megkapta a Vidéki Színházak Fesztiválján a legjobb férfi színésznek járó díjat. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Árnyékkormánnyal rukkolhat elő az LMP

Árnyékkormányt alakíthat az LMP miniszterelnök-jelöltje. Szél Bernadett a Heti Válasznak a Ron Werber és pártja közötti kapcsolat hátterét is felfedi. Nagyinterjúnk a csütörtöki lapszámban.