Német lapok az Együtt-PM szövetség választási megállapodásáról

/ 2013.08.31., szombat 18:06 /

A Süddeutsche Zeitung című német liberális lap és a konzervatív Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) az MSZP és az Együtt-PM szövetség választási megállapodásával foglalkozott szombati számában.

A Süddeutsche Zeitung  véleményoldalának Profil című rovatában portré jelent meg az MSZP elnökéről Mesterházy Attila - magyar szocialista vezető az Orbán miniszterelnök elleni harcban címmel. A szerző, Cathrin Kahlweit megjegyezte, hogy a „nemhivatalos" magyarázat szerint azért nincs közös miniszterelnök-jelöltje az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek, mert egyik szervezet vezetője sem volt hajlandó engedni a jelölt személye körüli vitában.

Hozzátette: az MSZP  elnökének most bizonyítania kell, hogy a szocialistáknak van „túlélési esélye". Ez „nem lesz könnyű munka" - emelte ki. Kifejtette: a pártot Orbán hatalomra kerülése óta vezető Mesterházy kezdetben „tapasztalatlan, nagyszájú fiatalnak számított", de időközben „szolid ellenzéki politikusként és jó szónokként" tekintélyt szerzett magának. Ugyanakkor „titkon már a saját követői is" úgy vélik, hogy nem lehet megnyerni a 2014-es választást - írta Cathrin Kahlweit.

A FAZ hírösszefoglalót közölt a megállapodásról A magyar ellenzék együttműködik címmel. A szerző, Stephan Löwenstein úgy vélte, a megállapodás „meglepő, hiszen röviddel ezelőtt Mesterházy és Bajnai még élénk vitát folytatott az együttműködés módozatairól", és ez a vita elsősorban a közös kormányfőjelöltről szólt.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.