valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

http://valasz.hu/vilag/igy-meg-senki-sem-magyarazta-el-miert-onaltatas-hogy-a-migransbefogadassal-segitunk-a-vilag-szegenyein-120340

A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

/ 2017.12.05., kedd 15:50 /
A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

Keleten a helyzet fokozódik, ahogy mondani szokás.

Egészen szórakoztató politikai valóságshowt közvetít a média Kijevből. Valamilyen nem teljesen világos oknál fogva Petro Porosenko államfő összeveszett egykori szövetségesével, Miheil Szaakasvili korábbi grúz államfővel, akit a rendőrség Kijevben éppen le akar tartóztatni. Egy adott ponton Szaakasvili azzal fenyegetőzött, hogy leugrik annak a társasháznak a tetejéről, ahol lakik. Feldühödött hívei kiszabadították, most éppen a kijevi parlament előtt szónokol – és még ki tudja, hol a vége.

Az egész politikai káosz jól összefoglalja azt a zsákutcát, amibe Ukrajna jutott. Carl Bildt volt svéd külügyminiszter a Twitteren azon aggódott, hogy a történtek hiteltelenítik az országot Nyugaton. Pedig nagyon is logikusak a mostani fejlemények.

Miután az Európai Unió és az Egyesült Államok nem vett egy nagy levegőt és mondta ki, hogy Ukrajna fontos nekünk, ezért 1. hathatós segítséget nyújtunk az orosz invázió elleni harcban; 2. hajlandók vagyunk akár egy évtizeden keresztül dollár- meg eurómilliárdokat fordítani az igazi posztkommunista maffiaállam átalakítására, idővel minden visszatért a régi kerékvágásba.

A lakosság a megszorításokat meg a gázárak elszállását érzékeli csak a nyugati nyitásból? Korbácsoljuk fel a nacionalista érzelmeket – mondjuk – a kisebbségeket abajgató oktatási törvénnyel, és máris egyszerűbb lesz Petro Porosenko dolga a 2019-es elnökválasztáson! Ha üres a hasad, legalább a himnuszt énekelheted! – parafrazálhatjuk a költőt. Ukrajna meg az ukránoké, ugye.

Hatalmadat politikai riválisok fenyegetik? Használd ellenük a rendőrséget, az állam intézményeit, vádolj meg mindenkit azzal, hogy a nagy orosz ellenséggel cimborál, talán ezzel el tudod terelni a figyelmet a kolosszális méretű lopkovitzról.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.