valasz.hu/vilag/igy-talalkozott-donald-trump-es-kim-dzsong-un-128873

http://valasz.hu/vilag/igy-talalkozott-donald-trump-es-kim-dzsong-un-128873

A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

/ 2017.12.05., kedd 15:50 /
A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

Keleten a helyzet fokozódik, ahogy mondani szokás.

Egészen szórakoztató politikai valóságshowt közvetít a média Kijevből. Valamilyen nem teljesen világos oknál fogva Petro Porosenko államfő összeveszett egykori szövetségesével, Miheil Szaakasvili korábbi grúz államfővel, akit a rendőrség Kijevben éppen le akar tartóztatni. Egy adott ponton Szaakasvili azzal fenyegetőzött, hogy leugrik annak a társasháznak a tetejéről, ahol lakik. Feldühödött hívei kiszabadították, most éppen a kijevi parlament előtt szónokol – és még ki tudja, hol a vége.

Az egész politikai káosz jól összefoglalja azt a zsákutcát, amibe Ukrajna jutott. Carl Bildt volt svéd külügyminiszter a Twitteren azon aggódott, hogy a történtek hiteltelenítik az országot Nyugaton. Pedig nagyon is logikusak a mostani fejlemények.

Miután az Európai Unió és az Egyesült Államok nem vett egy nagy levegőt és mondta ki, hogy Ukrajna fontos nekünk, ezért 1. hathatós segítséget nyújtunk az orosz invázió elleni harcban; 2. hajlandók vagyunk akár egy évtizeden keresztül dollár- meg eurómilliárdokat fordítani az igazi posztkommunista maffiaállam átalakítására, idővel minden visszatért a régi kerékvágásba.

A lakosság a megszorításokat meg a gázárak elszállását érzékeli csak a nyugati nyitásból? Korbácsoljuk fel a nacionalista érzelmeket – mondjuk – a kisebbségeket abajgató oktatási törvénnyel, és máris egyszerűbb lesz Petro Porosenko dolga a 2019-es elnökválasztáson! Ha üres a hasad, legalább a himnuszt énekelheted! – parafrazálhatjuk a költőt. Ukrajna meg az ukránoké, ugye.

Hatalmadat politikai riválisok fenyegetik? Használd ellenük a rendőrséget, az állam intézményeit, vádolj meg mindenkit azzal, hogy a nagy orosz ellenséggel cimborál, talán ezzel el tudod terelni a figyelmet a kolosszális méretű lopkovitzról.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Elkészült a Süsü, a sárkány folytatásával Csukás István

Ha nem töltődik fel az ember, elkopik – mondja Csukás István a legfrissebb, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban. Az író augusztusban fellép a szóládi Ízek, Versek, Madárfütty Fesztiválon; a rendezvény célja, hogy visszacsempéssze a kultúrát és a hagyományokat a köztudatba.

Egy Fidesz-szavazó bírálhatja-e a kormányt? Itt a válasz!

A címbe foglalt kérdésről szólt a keresztény, konzervatív értelmiségieket tömörítő szervezetek Újra néven nevezzük című, áprilisban kiadott vitairata. Balog Zoltán volt miniszter és Bogárdi Szabó István református püspök minapi disputája szerint igen, de. Részletek a csütörtöki, immár csak a Digitalstandon elérhető Heti Válaszban.

Apró szobrok Budapest utcáin: bemutatjuk az alkotót

A budapestiek legújabb kedves közösségi játéka a gerillaszobor-vadászat: nyitott szemmel kell járni a várost ahhoz, hogy az ember megtalálja a várra forduló irányzékú apró tankot, az öngyilkos mókust vagy éppen a Főkukacot. Kolodko Mihály – Mihajlo Kolodko – kárpátaljai szobrászművész alkotásai amilyen kicsik, olyan beszédesek. Részletek a digitális Heti Válaszban!

Tabudöntő vélemény: „Csak showműsor az észak-koreai leszerelés”

Észak-Koreában nem bízik, Kínában még kevésbé, ennek megfelelően a Donald Trump–Kim Dzsongun megállapodástól sem vár mélyreható változásokat. Szahasi Rjo Japán professzor Ázsia jövőjéről és Japánról mint lehetséges bevándorlóországról is beszélt a csütörtökön digitálisan megjelenő Heti Válasznak.

Íme az internet egyik legsötétebb bugyra

Az internet egyik legsötétebb bugyra a „kényszerű cölibátusban” élő fiatal férfiak radikalizálódott kemény magja. Az alt-right nyelvezetét használó „incel”-fórumok immár tömeggyilkosokat termelnek ki, és a férfiak rendszerszintű kudarca miatt egyre nagyobb az utánpótlásuk.

A konzervativizmus értékrend, nem párthűség

A konzervatív értelmiség most azt kapja jutalmul, amit a baloldali büntetésül kapott – mondja Nyáry Krisztián. A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatói posztját is betöltő sikerszerző úgy látja: épp kihúzzák a szellemi talajt a konzervatívok lába alól.