A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

/ 2017.12.05., kedd 15:50 /
A Nyugat felelőssége is az Ukrajnát gyötrő káosz

Keleten a helyzet fokozódik, ahogy mondani szokás.

Egészen szórakoztató politikai valóságshowt közvetít a média Kijevből. Valamilyen nem teljesen világos oknál fogva Petro Porosenko államfő összeveszett egykori szövetségesével, Miheil Szaakasvili korábbi grúz államfővel, akit a rendőrség Kijevben éppen le akar tartóztatni. Egy adott ponton Szaakasvili azzal fenyegetőzött, hogy leugrik annak a társasháznak a tetejéről, ahol lakik. Feldühödött hívei kiszabadították, most éppen a kijevi parlament előtt szónokol – és még ki tudja, hol a vége.

Az egész politikai káosz jól összefoglalja azt a zsákutcát, amibe Ukrajna jutott. Carl Bildt volt svéd külügyminiszter a Twitteren azon aggódott, hogy a történtek hiteltelenítik az országot Nyugaton. Pedig nagyon is logikusak a mostani fejlemények.

Miután az Európai Unió és az Egyesült Államok nem vett egy nagy levegőt és mondta ki, hogy Ukrajna fontos nekünk, ezért 1. hathatós segítséget nyújtunk az orosz invázió elleni harcban; 2. hajlandók vagyunk akár egy évtizeden keresztül dollár- meg eurómilliárdokat fordítani az igazi posztkommunista maffiaállam átalakítására, idővel minden visszatért a régi kerékvágásba.

A lakosság a megszorításokat meg a gázárak elszállását érzékeli csak a nyugati nyitásból? Korbácsoljuk fel a nacionalista érzelmeket – mondjuk – a kisebbségeket abajgató oktatási törvénnyel, és máris egyszerűbb lesz Petro Porosenko dolga a 2019-es elnökválasztáson! Ha üres a hasad, legalább a himnuszt énekelheted! – parafrazálhatjuk a költőt. Ukrajna meg az ukránoké, ugye.

Hatalmadat politikai riválisok fenyegetik? Használd ellenük a rendőrséget, az állam intézményeit, vádolj meg mindenkit azzal, hogy a nagy orosz ellenséggel cimborál, talán ezzel el tudod terelni a figyelmet a kolosszális méretű lopkovitzról.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.