A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

/ 2018.07.14., szombat 11:30 /
A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

Július 5., hajnali három óra, Prága, főpályaudvar. Százak fetrengenek a neonfénytől és a székek, padok hiányától alvásra, pihenésre tökéletesen alkalmatlan szocreál épület padlóján a világ egyik legszebb belvárosától kőhajításnyira. Nem csövesek, nem piszkosak. Vagyis: nem nagyon. Zömmel fiatalok, akiknek nem tellett szállodai szobára. Csehek, szlovákok és magyarok vegyesen. Köztük Szilvi, a 22 éves budapesti egyetemista. Fáradtan dől egy oszlopnak, maga alá gyűrt pulóverén a jel, mely majd’ minden itt tanyázó ruházatán feltűnik. Arra a jelre mutat Szilvi, amikor azt tudakoljuk, mégis miért kelt át országhatárokon nagypapájánál is idősebb emberek koncertjéért. Mi a bánatot képes neki nyújtani a Rolling Stones, amiért hajlandó elkölteni ötvenezer forintot koncert- és vonatjegyre, majd a hideg kövön nyomorogni hajnalban az 5.51-es budapesti vonat indulásáig. Szilvi tehát – mintha életében ilyen buta kérdést nem hallott volna – a legtermészetesebb mozdulattal mutat válaszképpen a pulóverén rikító kiöltött nyelvre, majd csak annyit mond: „Ez a Stones. Látni kell egyszer, ha lehet. Persze többször kellene, amíg csak lehet. Imádom, hogy lehetett.”

 

Nyolcvanezer ember gondolta ugyanígy: tökéletes telt ház volt a prágai Letnany reptéren néhány órával korábban. S noha volt kerekesszékes tribün, ezrével, de inkább tízezrével voltak ott huszonévesek. Márpedig ahol ez a helyzet, az nem múltidő, nem lejárt lemez, cseppet sem nosztalgiaprodukció. Az 1962-ben alakult Rolling Stones 56 év után, 2018-ban sem az. S hogy ez miként lehetséges? Nos, sok szempontból nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a tartós politikai sikerek teremnek – egy hatalmas különbséggel.

S hogy mi az?

Kiderül a Heti Válasz legfrissebb számából. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.

Összeomlott a magyar ellenzék – csődbiztos kerestetik

Budapest V. és VIII. kerületében győzelmet remélt az ellenzék a július 8-i időközi erőpróbákon, hiszen a parlamenti szavazáshoz képest egységesebb formában indult – ráadásul a főváros Fidesz-kritikusabb, mint az ország. Aztán jött a feketeleves, illetve a tanácstalanság: jövőre milyen felállásban lenne célszerű „elszenvedni” az uniós és az önkormányzati választást? Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.