A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

/ 2018.07.14., szombat 11:30 /
A Rolling Stones Prágában – mutatjuk az el nem múló siker receptjét

Július 5., hajnali három óra, Prága, főpályaudvar. Százak fetrengenek a neonfénytől és a székek, padok hiányától alvásra, pihenésre tökéletesen alkalmatlan szocreál épület padlóján a világ egyik legszebb belvárosától kőhajításnyira. Nem csövesek, nem piszkosak. Vagyis: nem nagyon. Zömmel fiatalok, akiknek nem tellett szállodai szobára. Csehek, szlovákok és magyarok vegyesen. Köztük Szilvi, a 22 éves budapesti egyetemista. Fáradtan dől egy oszlopnak, maga alá gyűrt pulóverén a jel, mely majd’ minden itt tanyázó ruházatán feltűnik. Arra a jelre mutat Szilvi, amikor azt tudakoljuk, mégis miért kelt át országhatárokon nagypapájánál is idősebb emberek koncertjéért. Mi a bánatot képes neki nyújtani a Rolling Stones, amiért hajlandó elkölteni ötvenezer forintot koncert- és vonatjegyre, majd a hideg kövön nyomorogni hajnalban az 5.51-es budapesti vonat indulásáig. Szilvi tehát – mintha életében ilyen buta kérdést nem hallott volna – a legtermészetesebb mozdulattal mutat válaszképpen a pulóverén rikító kiöltött nyelvre, majd csak annyit mond: „Ez a Stones. Látni kell egyszer, ha lehet. Persze többször kellene, amíg csak lehet. Imádom, hogy lehetett.”

 

Nyolcvanezer ember gondolta ugyanígy: tökéletes telt ház volt a prágai Letnany reptéren néhány órával korábban. S noha volt kerekesszékes tribün, ezrével, de inkább tízezrével voltak ott huszonévesek. Márpedig ahol ez a helyzet, az nem múltidő, nem lejárt lemez, cseppet sem nosztalgiaprodukció. Az 1962-ben alakult Rolling Stones 56 év után, 2018-ban sem az. S hogy ez miként lehetséges? Nos, sok szempontból nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a tartós politikai sikerek teremnek – egy hatalmas különbséggel.

S hogy mi az?

Kiderül a Heti Válasz legfrissebb számából. Lapunk jelenleg csak elektronikus formában kapható a Digitalstand.hu oldalon. Csak egy kattintás!

 

 

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük, támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámán.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.