A világsajtó hallgat Soros alapítványának kiszivárgott iratairól

/ 2016.09.11., vasárnap 18:00 /
A világsajtó hallgat Soros alapítványának kiszivárgott iratairól

Ösztönözni a migrációt, befolyásolni a választásokat, újságírókat pénzelni, Clinton mellé állítani a pápát. A világsajtóból nem, a hazaiból is alig, a csütörtöki Heti Válaszból viszont egyértelműen kiderül, hogy az alapítványától kiszivárgott iratok szerint Soros György miként igyekszik befolyása alá vonni az egész – na jó, a fél – világot.

„Mi köze a klímaváltozásnak az Izraelbe illegálisan érkező afrikaiakhoz? Hogyan kapcsolódik a Foglaljuk el a Wall Streetet mozgalom a görök bevándorlási politikához? Nos, a Soros által támogatott projekteknek vannak közös jellemzőik. Mindegyik egy célt szolgál: a nyugati demokráciákban meggyengíteni a nemzeti és helyi erőket, hogy ne tudják megvédni országuk és közösségeik törvényeit és értékeit.”

Ha a fenti mondatok egy antiszemita vagy antiglobalista közhelygyűjteményben jelennek meg, hírértékük a nullához közelít. Csakhogy zsidó szerző tollából láttak napvilágot, méghozzá az izraeli The Jerusalem Postban. Caroline B. Glick azon alkalomból esik neki Soros Györgynek, hogy kikerült az internetre a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványának több mint 2500 dokumentuma. A Heti Válasz összeállításából kiderül, hogy az általa támogatott szervezeteken keresztül Soros:

– Megpróbálta befolyásolni a 2014-es magyarországi és európai választások eredményét;

– Újságírókat fizetett meg, hogy a neki kedvező fényben tüntessék fel az Ukrajnában történteket;

– Azért lobbizott, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság az illegális bevándorlók érdekében döntsön;

– A pápa amerikai látogatása alkalmával katolikus püspököket pénzelt, hogy Hillary Clinton kampányát támogassák.

 

 

 

 

A cikk a szeptember 8-i Heti Válaszban olvasható – és elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Joggal piásozta Pálffy Istvánt Novák Előd

A legfőbb bírói fórum szerint egy ember spicces állapotáról „érzékszervekkel (látás, hallás, szaglás) is meg lehet győződni”, ezek alapján pedig Novák Előd kijelentésének volt valóságalapja.

Az élelmiszer a legjobb ajándék

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR gyűjtése keretében tartósélelmiszereket lehet adományozni a nélkülözőknek karácsonyra.

Így nyomul a kínai „puha erő” Magyarországon

Peking nem csak üzleti beruházásokkal hagyna nyomot a világban: a politikai törekvések útját kulturális köntösben is egyengetik. A keleti nyitás Magyarországon is fogékony e törekvésre – lássuk, mekkora a siker. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.