valasz.hu/vilag/hangulatjelentes-lengyelorszag-patriot-raketakat-vasarolt-124577

http://valasz.hu/vilag/hangulatjelentes-lengyelorszag-patriot-raketakat-vasarolt-124577

A világsajtó hallgat Soros alapítványának kiszivárgott iratairól

/ 2016.09.11., vasárnap 18:00 /
A világsajtó hallgat Soros alapítványának kiszivárgott iratairól

Ösztönözni a migrációt, befolyásolni a választásokat, újságírókat pénzelni, Clinton mellé állítani a pápát. A világsajtóból nem, a hazaiból is alig, a csütörtöki Heti Válaszból viszont egyértelműen kiderül, hogy az alapítványától kiszivárgott iratok szerint Soros György miként igyekszik befolyása alá vonni az egész – na jó, a fél – világot.

„Mi köze a klímaváltozásnak az Izraelbe illegálisan érkező afrikaiakhoz? Hogyan kapcsolódik a Foglaljuk el a Wall Streetet mozgalom a görök bevándorlási politikához? Nos, a Soros által támogatott projekteknek vannak közös jellemzőik. Mindegyik egy célt szolgál: a nyugati demokráciákban meggyengíteni a nemzeti és helyi erőket, hogy ne tudják megvédni országuk és közösségeik törvényeit és értékeit.”

Ha a fenti mondatok egy antiszemita vagy antiglobalista közhelygyűjteményben jelennek meg, hírértékük a nullához közelít. Csakhogy zsidó szerző tollából láttak napvilágot, méghozzá az izraeli The Jerusalem Postban. Caroline B. Glick azon alkalomból esik neki Soros Györgynek, hogy kikerült az internetre a milliárdos Nyílt Társadalom Alapítványának több mint 2500 dokumentuma. A Heti Válasz összeállításából kiderül, hogy az általa támogatott szervezeteken keresztül Soros:

– Megpróbálta befolyásolni a 2014-es magyarországi és európai választások eredményét;

– Újságírókat fizetett meg, hogy a neki kedvező fényben tüntessék fel az Ukrajnában történteket;

– Azért lobbizott, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróság az illegális bevándorlók érdekében döntsön;

– A pápa amerikai látogatása alkalmával katolikus püspököket pénzelt, hogy Hillary Clinton kampányát támogassák.

 

 

 

 

A cikk a szeptember 8-i Heti Válaszban olvasható – és elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.