Aki megjósolta a migránsválságot: Oriana Fallaci Európa fülébe üvöltött

/ 2016.12.24., szombat 12:00 /

Az elmúlt évtizedben Oriana Fallaci beigazolódni látta volna, amit az iszlám és a Nyugat apokaliptikus összecsapásáról megjósolt. A tíz éve halott olasz újságírónő hagyatéka egyre időszerűbb. Részletek a Heti Válasz karácsonyi dupla számában.

 

„A legfontosabb, hogy azok, akik olvassák, elgondolkodjanak és legyen bátorságuk, aminek ma még híján vannak. Bátorságuk, hogy együtt sírjanak velem, és végre elkezdjenek ellenállni.”„Illiberális, Inkorrekt, Igaz” mottóval a borítóján jelent meg idén Oriana Fallaci politikai életművének befejező darabja, Az apokalipszis, mégpedig a Művelt Nép Könyvkiadónál, ami a Gyurcsány-kormány egykori titokminiszterének, Szilvásy Györgynek a vállalkozása. De ez csak afféle jelentéktelen itthoni furcsaság, Oriana Fallaci nem akarná, hogy túl sok szót vesztegessünk rá. Élete vége felé, 77 évesen, végstádiumos rákbetegként már csak a nagyon fontos dolgok érdekelték, elsősorban az, hogy Kasszandraként Európa fülébe üvöltse kétségbeesett jóslatát az apokalipszisről: Európa iszlamizációjáról.

Oriana Fallaci életpályáját a szeptember 11-i terrortámadásra adott reakciója két élesen elválasztható szakaszra osztja. Az ajnározott újságírósztárból a közönségsiker ellenére pária lett, akiről jobb lapokban csak lenéző undorral szabadott írni. Oriana Fallaci nem volt Samuel Huntingtonhoz hasonló nagy elméletalkotó tudós, de nagy elégtételt érzett volna, ha látja az elmúlt évtized történéseit, mivel jóslatai sorra beigazolódtak.

 

 

 

 

Részletek a december 22-i Heti Válaszban, mely elektronikus formában a Digitalstandon is kapható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.