valasz.hu/vilag/putyin-vilagbajnoksaga-felemasra-sikerult-az-orszagimazs-epites-az-oroszoknal-129123

http://valasz.hu/vilag/putyin-vilagbajnoksaga-felemasra-sikerult-az-orszagimazs-epites-az-oroszoknal-129123

Akik köszönik Putyin agresszióját

/ 2018.04.12., csütörtök 09:00 /
Akik köszönik Putyin agresszióját

Lettország az idén lesz 100 éves, de a világ nem csak emiatt figyel rá – meg az egész Baltikumra –, hanem a nagy szomszéd Oroszország miatt is. Hogyan segített Vlagyimir Putyin abban, hogy megszülessen az egyik legöntudatosabb NATO-nemzet? A friss Heti Válasz helyszíni riportjából kiderül.

Az elmúlt négy évben több mint 250 százalékos hadikiadás-növelés. Bevallottan a Krím elcsatolásakor szerzett tanulságok miatt. Lettország – hasonlóan a másik két balti államhoz – minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne jusson Ukrajna sorsára. Ebben a NATO is támogatja, amely tavaly óta hat szövetséges nemzet több mint 1100 katonáját állomásoztatja a volt szovjet tagköztársaságban (mely kifejezést a lapunknak nyilatkozó lett külügyminiszter kikérte magának).

Rajta kívül riportunkban találkozhatnak spanyol katonákkal, a lett haderő és a nemzeti gárda parancsnokával, az ország volt elnökével, aki bevezette hazáját az EU-ba és a NATO-ba (és Putyinról is mesél), továbbá az orosz információs hadviselés ellen létrehozott, rigai központú NATO-szerv, a StratCom igazgatójával. Vajon mennyire tartanak a nagy szomszédtól?

 

 

 

 

Részletek a Heti Válasz április 12-i számában. Lapunk elektronikusan is megvásárolható a Digitalstandon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.