valasz.hu/vilag/minden-gyanut-igazol-az-is-uj-videoja-parizs-merenyloi-a-tamadas-elott-116993

http://valasz.hu/vilag/minden-gyanut-igazol-az-is-uj-videoja-parizs-merenyloi-a-tamadas-elott-116993

Alkotmányellenes a homoszexualitást büntető törvény

/ 2014.08.02., szombat 10:19 / Hírforrás: MTI

Az ugandai alkotmánybíróság megsemmisítette pénteken azt a jogvédők által sokat bírált törvényt, amely alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető lett volna a homoszexuális nemi aktus.

A kampalai alkotmánybíróság ugyanakkor nem az emberi jogok védelmére hivatkozva, hanem a törvény elfogadásának körülményei miatt mondta ki semmisnek azt. Az ítélet szerint a jogszabály elfogadásakor az ugandai parlament nem volt határozatképes, mivel nem tartózkodott ehhez elegendő számú képviselő az ülésteremben. A pénteki ítélet ellen még lehet fellebbezni.

Yoweri Kaguta Museveni ugandai elnök februárban írta alá a kérdéses szabályozást. A jogszabály szerint a „visszaeső" homoszexuálisok akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatnak, a homoszexualitásra felbujtók, az aktust valamiképpen elősegítők pedig hét évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatók Ugandában.

Afrikában egyébként 37 országban tiltja törvény a homoszexualitást, de ezek közül az ugandai volt az egyik legszigorúbb. Hírügynökségi jelentések szerint az ugandai lakosság többsége támogatta a jogszabályt, a helyi bulvárlapok pedig annak elfogadása után gyakorlatilag hajtóvadászatot indítottak a melegek ellen. 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.