Amerika visszainteget

/ 2012.04.09., hétfő 18:02 /
Amerika visszainteget

Washington nem indított támadást a magyar kormány ellen, hanem csak párbeszédet kezdeményezett a demokratikus alapintézményekről – állítja Kurt Volker, aki több fontos poszton is szolgálta az amerikai diplomáciát.

 

Volker szerint Charles Gati, a Johns Hopkins Egyetem professzorának januári szavai, miszerint „vannak lehetőségek arra, hogy az Orbán-kormányt - ha lehet, demokratikus módon, ha nem lehet, másképpen - elmozdítsák", nem más, mint Amerika frusztráló szépsége, mert az Egyesült Államokban mindenki kimondhatja, azt, amit gondol.

A tavaly decemberben Orbán Viktornak írt Hillary Clinton-levélről Volker úgy vélekedett, hogy az taktikailag nem volt szerencsés. Viszont a levélben az is benne volt, hogy Amerika szövetségesnek, mi több, barátnak tekinti Magyarországot. Ha még egyszer meg lehetne írni ezt a levelet, talán másként is alakulhatnának a dolgok - állítja a volt NATO-nagykövet. De mindez nem befolyásolja azt az igényt, hogy a két ország között párbeszéd legyen a közös értékekről, valamint véleménykülönbségekről. A szomorú az, hogy Amerika belekeveredett a magyar belpolitikai vitába.

Az interjú teljes szövege a Heti Válasz április 5-én megjelenő számában olvasható, illetve digitalizált formában a Digitalstandon keresztül is megvásárolható.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.